3x kamperen bij de boerin

Vakantie op de boerderij

Vandaag (15 oktober) is het de ‘Internationale dag van de boerin’. Als eigenaresse van een boerderijcamping is dit ook een beetje mijn dag én het is een mooie gelegenheid om een aantal plattelandsaccommodaties in de spotlight te zetten. Van een luxe huisje tot kamperen met je eigen tent, bij deze boerderijen heb je ruime keuze uit verschillende accommodaties. Doe vast inspiratie op voor volgend jaar of pak je spullen voor een last-minute tripje, deze campings zijn namelijk nog open in de herfstvakantie!

1. Kamperen in Zeeland bij boerin Lieneke
Boerenbed Zeeland ligt op het mooie eiland Walcheren, vlakbij het historische stadje Veere en op slechts 15 minuten fietsen van het strand. Al generaties lang is de familie van Lieneke nauw verbonden met het boerenleven op het eiland. De boerderij is nog volop in bedrijf, tijdens je vakantie kun je zien hoe de koeien worden gemolken en de gewassen geteeld. 

Op deze boerderij logeer je in een ingerichte tent met een op hout gestookt fornuis, lekker warm in de herfst. Voor verlichting worden olielampen en kaarsen gebruikt want er is geen elektriciteit in de tent. Wel zijn er fijne bedden, kussens, dekbedden, een toilet en keukentje. Douchen doe je in de boerderij, hier is ook een grote hooizolder waar kinderen heerlijk kunnen spelen.

2. De paardenboerderij van Karin
Op paardenboerderij FarmCamps de Smulhoeve woont boerin Karin Smulders samen met haar gezin en meer dan 20 paarden en pony’s. Bij de Smulhoeve kampeer je niet in je eigen tent of caravan maar logeer je in een van de luxe tenten van FarmCamps. De tenten zijn van alle gemakken voorzien en hebben allemaal een eigen badkamer. De boerderij ligt op steenworp afstand van Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen en vlakbij de Efteling. Bij boerin Karin kunnen kinderen samen met de pony’s een hoop plezier beleven, hoe leuk is het bijvoorbeeld om (samen met papa of mama) een ponywandeling door het bos te maken?

3. De biologische boerderij van Janine
Groene Camping In de Polder ligt in Brabant, ten zuiden van Nationaal Park de Biesbosch, in het gehucht Blauwe Sluis. De boerderij met koeien, akkerbouw en notenboomgaard wordt gerund als een biologisch landbouwbedrijf. Benieuwd wat dat betekent? Tijdens je verblijf op deze camping staan boerin Janine en haar gezin open voor vragen, óók over de boerderij.

Op deze camping slaap je in je eigen tent of caravan, in de Beverburcht of in een van de Polderhuisjes. De huisjes zijn geschikt voor 4 tot 6 personen en in de Beverburcht kunnen 5 personen overnachten. De huisjes hebben een badkamer met douche en wc, een keuken, woonkamer, slaapkamer met stapelbed en een bedstede. Een vuurtje in het houtkacheltje zorgt voor een gezellige warme sfeer. De Beverburcht heeft geen keuken en eigen sanitair, tijdens een verblijf in deze bijzondere accommodatie maak je gebruik van de douche en het toilet in het gemeenschappelijke gebouw op de camping (mét vloerverwarming).

Meer inspiratie voor een kampeervakantie op de boerderij? Lees hier alles over kamperen bij de boer.


Dit artikel is geschreven door Bernadette Kuijpers van Camping Lazy:

‘Liefde voor alles wat leeft’ vat wel een beetje samen wat belangrijk voor Bernadette is. Na tien bijzondere jaren in Afrika heeft ze wat echt belangrijk was in een oude Landcruiser gepakt. Haar man, de twee honden, extra diesel en water en een eenvoudige kampeeruitrusting. Na een spannende reis dwars door de Sahara belandde ze in 2008 in Slowakije. Hier runt ze een kleine boerderij met een heerlijke camping. Lammetjes in het vroege voorjaar en elke zomer weer omringd door lieve grote en kleine mensen, dat is haar leven!