Slovenië is een prachtig groen land met veel verschillende landschappen en klimaten. Van de korte Adriatische kust in het zuidwesten tot de bergen van de Julische alpen in het noorden, Slovenië heeft het allemaal! Het land is nog relatief onontdekt, dus echt massatoerisme kom je hier nauwelijks tegen. De uitgestrekte natuurgebieden met mooie campings en de knusse hoofdstad Ljubljana maken Slovenië de perfecte bestemming om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. Benieuwd wat dit mooie land allemaal te bieden heeft en wat voor een campings je er vindt? We hebben alle informatie voor je verzameld! Lees snel verder of neem alvast een kijkje tussen het aanbod bijzondere campings in Slovenië.

Kamperen in Slovenië: natuur & cultuur

Ga je kamperen in Slovenië? Dan staat je heel veel mooie natuur te wachten. En ook op cultureel vlak is er veel te ontdekken. We vertellen je graag wat je kunt verwachten als je gaat kamperen in Slovenië.

Natuur in Slovenië
Bossen zover je kunt kijken… in Slovenië ziet het groen van de bomen. Meer dan de helft van het land bestaat uit bos. In combinatie met de berggebieden en klimaatverschillen zorgen de bossen voor een enorme biodiversiteit met veel verschillende planten en wild. Het land wordt bewoond door wolven, lynxen, steenbokken en nog veel meer dieren. In het zuiden leven meer dan 400 bruine beren. Vanuit een schuilhut of met een professionele gids kun je deze indrukwekkende dieren in het wild spotten. En ook voor de vogelliefhebber is er genoeg te zien: er zijn meer dan 350 soorten vogels, de meeste hiervan kun je spotten in de vogelreservaten Skocjanski Zatok en Secovljske Soline.

Julische Alpen
De Julische Alpen liggen in het noorden van het land. In dit deel van Slovenië is natuurpark Triglav een echte aanrader. Het (letterlijke) hoogtepunt van Slovenië vind je hier; de berg Triglav is maar liefst 2.864 meter hoog. Naast bergen en sneeuw heeft dit gebied nog veel meer te bieden. Heldere meren, watervallen, valleibossen, rivieren… een paradijs voor natuurliefhebbers! Er is een grote variatie aan wandelroutes en voor meer avontuur zijn er stoere outdoor activiteiten. Vergeet tijdens je vakantie ook zeker niet het meer van Bled te bezoeken, dit is misschien wel het bekendste plekje van Slovenië. Dit prachtige meer, omringd door bergen en het oudste kasteel van Slovenië, biedt vermaak voor jong en oud.

Tip: zoek je een  bijzondere trouwlocatie? Midden op het meer ligt een schattig eilandje met een kerk erop!

Het meer van Bled, met een kerkje op een eiland

Indrukwekkende grotten
Wissel de bergen, bossen, meren en rivieren af met een bezoek aan donkere grotten, een hele andere vorm van natuurschoonheid! Ondergrondse rivieren hebben een enorm stelsel onder de Sloveense grond uitgeslepen. Veel grotten zijn niet toegankelijk omdat deze nog niet ontdekt of verkend zijn, maar een aantal zijn wel open voor bezoekers. Bijvoorbeeld de grotten van Škocjan, waar de druipsteenformaties en de ondergrondse canyon zorgen voor een bijzondere en donkere wereld.

Ljubljana: stad in de natuur
Zelfs in Ljubljana word je omringd door natuur. De hoofdstad van Slovenië is in tegenstelling tot andere Europese hoofdsteden redelijk klein en voelt knus aan. De stad ligt in een mooie groene omgeving en wordt doorkruist door de rivier de Ljubljanica. Klein, fijn & mooi, met een rijke historie.

Campings in Slovenië

Slovenië wordt steeds populairder als kampeerbestemming. Logisch, het is een prachtig land en nog niet overspoeld door massatoerisme. Je vindt hier een gevarieerd aanbod aan campings, voor ieder wat wils. Mooie natuurcampings, campings aan de rivier, in het bos… Een van onze favoriete campings in Slovenië is Forest Camping Mozirje. Deze prachtige vakantieplek ligt in het bos, aan de oever van de rivier de Savinja.

Picknickkleed met twee stoelen ervoor op een groene kampeerplek op Forest Camping Mozirje
Forest Camping Mozirje aan de oever van de Savinja

Bij welke camping in Slovenië ga jij kamperen?

Kijk snel welke bijzondere camping in Slovenië jouw favoriet is. Staat jouw lievelingscamping in dit mooie land er niet tussen? Tips zijn altijd welkom!

De mooie foto in de header is gemaakt bij Kamp Koren