Het Vechtdal in de provincie Overijssel is een van de meest gevarieerde vakantiebestemmingen in Nederland. Rustzoekers, avonturiers, gezinnen met kinderen, wandelaars of fietsers; voor elke vakantieganger biedt het Vechtdal wat wils.

Het Vechtdal is verrassend veelzijdig

Zoek je een bijzondere vakantiebestemming in Nederland om te gaan kamperen? Het Vechtdal in Overijssel is verrassend veelzijdig! Vanaf de stad Zwolle kronkelt de Vecht zich een weg naar Duitsland. Charmante dorpjes, uitgestrekte natuurgebieden met bos en heide, prachtige landgoederen en idyllische boerderijen. Volop rust en ruimte in deze streek. Het Vechtdal heeft een uitgebreid wandel- en fietsnetwerk, 100-den kilometers bewegwijzerde (fiets-)paden en themaroutes. Op zoek naar avontuur? Kanoën op de Vecht en bushcraften zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden.

Groot aanbod campings in het Vechtdal

Elke kampeerder vindt in het Vechtdal een camping die bij hem past. Het aantal campings is groot, van natuurcamping tot familiecamping, van boerencamping tot glamping. Kamperen aan de oevers van de Vecht of aan de voet van de Lemelerberg, midden in het bos of tussen de weilanden. Het wordt nog moeilijk kiezen in het Vechtdal. 

Al eens gehoord van culinair kamperen? Bezoek een van de vele streekproductenwinkels, het aanbod smaakvolle producten uit het Vechtdal is enorm. 

Wat ga je doen tijdens je kampeervakantie? 

Ga je kamperen in het Vechtdal en twijfel je aan de mogelijkheden om iets te ondernemen? Niet doen! Het Vechtdal biedt een gevarieerd aanbod activiteiten. Wandelen, fietsen, kanoën en/of mountainbiken. Met de boswachter op stap, bushcraften met Martin, op koesafari met Simone, leuke activiteiten op de boerderij… Onderweg bezoek je een knusse theetuin, proef je aardbeien bij RozamArrie, kun je picknicken met een kruiwagen en ga je kaasmaken op de kaasboerderij. Een gezellig terrasje in Ommen, een toffe buitenspeeltuin en meerdere pretparken. Je komt tijd tekort!

Parels in het Vechtdal 

Onze favoriete camping in het Vechtdal? Dat is Lemeler Esch Natuurcamping; een natuurcamping aan de voet van de Lemeler- en Archemerberg in Overijssel.

Ga je liever glamperen of wil je echt iets speciaals? Ga dan Vechtdal hoppen! Al fietsend en wandelend ontdek je de verscheidenheid van het Vechtdal, waarbij je hopt van camping naar camping. Op de aangesloten campings overnacht je in een design trekkershut, een stoere boomhut of in een hooiberg.