De geur van dennennaalden in je neus, zacht mos onder je voeten en overal het rustgevende geruis van bomen. Van een fijne boswandeling kan een mens al flink opknappen na een drukke dag of week. Maar wat denk je van kamperen in het bos om weer helemaal op te laden tijdens je vakantie?

Kamperen in het bos is vakantie midden in de natuur

Wie gaat kamperen in het bos, is nooit alleen. De natuur om je heen leeft! Als je ’s avonds voor je tent of caravan zit, of nog even naar de wasgelegenheid loopt, kom je vast wel wat eekhoorntjes en konijntjes tegen – en misschien zelfs wel een schichtig hert. Na een goede nachtrust dankzij al die buitenlucht word je wakker met het geluid van de vogels, die de zon al hebben zien opkomen.

De rest van de dag blijft dat gevoel. Of je nu een boek leest, een wandeling maakt of iets anders doet, het gefluit van de merels, het getik van de specht en het ge-‘koekoek’ van de koekoek herinneren je er voortdurend aan dat je heel dicht bij de natuur bent. 

Gratis extra’s van de natuur

Wie zijn tent of caravan in het bos neerzet geniet van vele gratis extra’s.

  • De bomen bieden iedereen een natuurlijke privacy. Geen afrastering nodig, omringd door puur natuur. 
  • Bovendien vormen de bomen een natuurlijke bescherming tegen regen en al te felle zon.
  • Daarnaast krijg je tijdens je verblijf bij een boscamping een enorm speelterrein cadeau, wat kamperen met kinderen extra leuk maakt. Klimmen, verstoppertje spelen en boomtikkertje doen… `Het bos laat alle kinderen naar hartenlust spelen.
  • Wandelpaden starten vanaf je tent! De natuur ligt aan je voeten.
  • En last but not least: de natuur heeft een rustgevende en ontspannende werking.

De mooiste campings in het bos

Wij van bijzondere camping houden van kamperen in het bos en hebben al aardig wat mooie kampeerterreinen in het groen ontdekt. Wat denk je van deze:

  1. Landgoed Börkerheide midden in de Drentse bossen, bereikbaar over een karrenspoor door het bos. Een bijzondere plek met kampeerplekken, safaritenten, boomhutten en een kampvuurplaats.
  2. De ReCreatie in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Een creatieve natuurcamping met kampeerplekken, toffe accommodaties en een gezellige huiskamer.
  3. Het Bos Roept! in het Robbenoordbos in Noord-Holland. Een bijzonder Natuurkampeerterrein met kampeerplekken en cabins, steigers voor boten, een vuurplaats en shelter.

Op zoek naar een leuke, kleine camping? Bekijk onze bijzondere campings in Nederland eens!

Twee belltenten op een kampeerveld aan het water