Vind je het idee van kamperen heerlijk, maar word je minder blij van het vooruitzicht dat je, wanneer je ‘s nachts moet plassen, eerst het veld over moet om bij de wc te komen? Of is er een andere reden waarom je misschien liever geen gebruik maakt van gemeenschappelijke douches en wc’s op de camping? Dan hebben we goed nieuws, er zijn namelijk steeds meer campings met privé sanitair, zowel in Nederland als in de rest van Europa. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Campings met privé sanitair: wat zijn de mogelijkheden?

Voor een kampeervakantie waarbij je beschikking hebt tot privé sanitair hoef je, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet perse een accommodatie te huren. En je hoeft ook echt niet naar een grote, massale camping. Tegenwoordig zijn er ook kleine campings die de mogelijkheid bieden om te kamperen met privé sanitair. In sommige gevallen heb je een badkamer met douche, toilet en wastafel bij je eigen kampeerplek, maar het kan ook zijn dat je een stukje moet lopen. Gaat het jou er juist om dat je niet te ver wilt lopen, dan kun je het beste kiezen voor privé sanitair bij je eigen kampeerplek. Kijk bijvoorbeeld eens bij Strand49, een kleinschalige camping in Noord-Holland op drie kilometer van het strand. Alle plekken en accommodaties hebben hier privé sanitair!

Huuraccommodatie met eigen sanitair

Zoek je een camping met privé sanitair maar heb je geen eigen kampeermiddel of laat je deze liever een keertje thuis? Dan heb je nóg meer keuze, er zijn namelijk heel veel campings die huuraccommodaties met een eigen badkamer hebben. Dit varieert van safaritenten tot luxe trekkershutten en domes. Je kunt zelfs overnachten in een stoere boomhut! Zoek je een huuraccommodatie op de camping met eigen sanitair? Kijk dan eens bij:

  • Safaritenten West-Brabant: een kleinschalige vakantieadres in West-Brabant met vier safaritenten die elk zijn ingericht met een eigen badkamer.
  • Costa Kabrita: een boerencamping in Brabant met verschillende huuraccommodaties, waaronder een dome met privé sanitair. Ook zijn er kampeerplekken, waarvan twee extra luxe met privé sanitair.
  • Landal Sluftervallei: op het Landal park op Texel staan vier safaritenten, elk met eigen badkamer.

Kleine campings met privé sanitair

Zoek je een camping met privé sanitair omdat je van rust en privacy houdt? Dan ben je vast fan van kamperen op een kleine camping. Hier geniet je ongestoord van je vakantie, al helemaal als je kiest voor een kleine camping met privé sanitair. Dit betekent trouwens niet dat het een saaie vakantie wordt hoor, de eigenaren van een kleine camping zijn gastvrij en zorgen voor een goede sfeer. Een gezellig praatje, kampvuur ‘s avonds, leuke activiteiten voor kinderen… Niemand hoeft zich te vervelen tijdens een vakantie op een kleinschalige camping. Wat dacht je van een kampeerplekje bij een van onderstaande campings?

Campings met privé sanitair in Nederland:

  • Boerderij Halfweg: een boerderijcamping op Terschelling met kampeerplekken voor je eigen tent en huurtenten. Kinderen mogen helpen op de boerderij en hebben alle ruimte om lekker te spelen. En, extra fijn, elke plek heeft privé sanitair!
  • Het Goeie Leven: een gezellige, hippe camping in Brabant met een bistro en zwembad(je). Ook hier kun je een kampeerplek met privé sanitair boeken.
  • Kampeerterrein de Blauwe Haan, een kindvriendelijke camping in Drenthe met 100 kampeerplekken, waarvan vier met privé sanitair.

Bekijk alle bijzondere campings met privé sanitair

Zoek je een kampeerplek of huuraccommodatie met eigen sanitair in het buitenland of ben je benieuwd naar meer opties in Nederland? Kijk dan in ons overzicht welke kleine campings met privé sanitair er nog meer zijn.

De mooie foto in de header is gemaakt bij Strand49