Een bruisende hoofdstad, lieflijke dorpjes, prachtige natuur, mooie campings, leuke uitstapjes; Groningen heeft alles in huis voor een heerlijke kampeervakantie! Ga wandelen over het Wad, geniet van een relaxte middag bij een beachclub, stap op de fiets, ga actief aan de watersport…  en om het feest compleet te maken kampeer je bij een bijzondere, kleinschalige camping. Heb jij al zin gekregen om je koffer te pakken? We vertellen je graag alles over onze favoriete kleine campings in Groningen.

De leukste kleine campings in Groningen

In Groningen vind je tal van boerencampings en andere kleinschalige campings waar je geniet van een eenvoudige kampeervakantie omringd door rust en ruimte. Ben je op zoek naar een camping die nét dat beetje extra heeft? Een echte bijzondere camping? Kijk dan eens bij deze tips:

1. Wildemansheerd
Natuurkampeerterrein Wildemansheerd is een oase van rust en ruimte, gelegen op een mooie locatie vlak bij het Schildmeer en Natuurgebied ‘t Roegwold. Een groen paradijs met 15 kampeerplaatsen, een slaaphutje, trekkersveld & vakantiehuis. De camping heeft een eigen wandelbosje, in de landschappelijke tuin zijn veel fijne relaxplekjes te vinden en in de oude boerenschuur is een gemeenschappelijke ruimte gecreëerd.

   

 

2. Camping Noorderloo
Camping Noorderloo ligt pal aan de Duitse grens, op een mooie plek in het bos. De drie jonge campingeigenaren hebben een bijzondere, duurzame manier van werken. Liefde voor mens, dier en natuur staan hier centraal. De camping heeft 43 kampeerplekken, verdeeld over meerdere kampeercirkels, en een ingericht tiny house. In de vegan keuken wordt gewerkt met producten uit de eigen moestuin, er is een zwemvijver met strandje en kinderen vermaken zich in het speelbos en de speeltuin.

   

 

3. Camping Luna de Rolke
Camping Luna de Rolke is een kleinschalige, creative camping & zorgboerderij, gelegen op de grens van Groningen en Drenthe. Naast 25 kampeerplekken vind je hier ook toffe pipowagens, boerderijdieren en een gezellig kas-woonkamer met houtkachel. Heerlijk om te relaxen tijdens een regenbui! Er is een voedselbos aangeplant, er zijn kampvuurplekken en voor relaxed avondje bij je eigen kampeerplek zijn er vuurschalen te huur.

  

 

4. Hof van Kolham
In Midden-Groningen, grenzend aan natuurgebied ‘t Roegwold, ligt de kleinschalige camping Hof van Kolham. Er zijn kampeerplekken met elektriciteit, maar ook back-to-basic natuurplekken zonder stroom, 6-persoons safaritenten en een retro huurcaravan voor twee personen. Voor ieder wat wils! Ga eropuit in de natuur en geniet bij terugkomst van een verfrissend drankje op het terras bij het kasteel. Of meld je aan voor een stoere outdoor activiteit. Wat dacht je van boogschieten of een klimchallenge?

 

Is een kleine camping in Groningen iets voor jou?

Twijfel je nog of een kleine camping wel iets voor jou is? Ben je misschien bang dat het te stil of saai is, maar zie je een massale camping eigenlijk ook niet zitten? We zetten de voordelen van een kleine camping met alle plezier voor je op een rijtje.

  1. Een kleine camping is juist gezellig!
    Natuurlijk zijn er campings die rust & stilte als uitgangspunt hebben, maar zoek je een camping met gezelligheid dan zit je bij een kleine camping vaak helemaal op de juiste plek. De persoonlijke benadering van de campingeigenaren zorgt voor een gemoedelijke sfeer en je maakt makkelijk contact met je medekampeerders. Ook worden er vaak (spontaan) gezellige activiteiten zoals een pizza-avond of gezamenlijk kampvuur georganiseerd.
  2. Overzichtelijk met kinderen
    Op een kleine camping vinden kinderen snel hun weg, houdt jij makkelijk een oogje in het zeil én weten andere ouders al snel welk kind bij welke kampeerplek hoort. Ook is de camping vaak autovrij of autoluw. Er kan dus heerlijk vrij gespeeld worden zonder dat jij je zorgen hoeft te maken.
  3. Rust en ruimte
    Op een kleine camping tref je geen hossend animatieteam of groepen jongeren die ‘s avonds laat terugkeren van een avondje stappen. Ook zijn de kampeerplekken vaak een stuk groter dan op een massale camping. Alle ruimte dus om te genieten van je kampeervakantie!

   
Foto’s: Camping Noorderloo

Staat jouw favoriete kleine camping in Groningen er niet tussen?

Heb je een kleine, bijzondere camping in Groningen ontdekt die wij nog niet kennen? Laat het gerust weten, we zijn altijd op zoek naar nieuwe pareltjes!

Meer inspiratie? Bekijk hier alle bijzondere campings in Nederland op de kaart.