Een bruisende hoofdstad, lieflijke dorpjes, prachtige natuur, mooie campings, leuke uitstapjes; Groningen heeft alles in huis voor een heerlijke kampeervakantie! Ga wandelen over het Wad, geniet van een relaxte middag bij een beachclub, stap op de fiets, ga actief aan de watersport…  en om het feest compleet te maken kampeer je bij een bijzondere, kleinschalige camping. Heb jij al zin gekregen om je koffer te pakken? We vertellen je graag alles over onze favoriete kleine campings in Groningen.

De leukste kleine campings in Groningen

In Groningen vind je tal van boerencampings en andere kleinschalige campings waar je geniet van een eenvoudige kampeervakantie omringd door rust en ruimte. Ben je op zoek naar een camping die nét dat beetje extra heeft? Een echte bijzondere camping? Kijk dan eens bij deze tips:

1. Hayema Heerd
Schuin boven de stad Groningen ligt deze kleinschalige, sfeervolle camping met kampeerplekken en unieke accommodaties. Er is een speeltuin met trampoline, een gemeenschappelijke ruimte waar je terecht kunt bij slecht weer, je mag een vuurtje maken, je kunt een ontbijtje bestellen en er staat in het hoogseizoen regelmatig een leuke activiteit op het programma. De gastvrije campingeigenaren Hans en Wil zorgen voor een gezellige sfeer en leggen hun gasten graag in de watten.

Qua uitstapjes heeft de camping een perfecte ligging: je kampeert op zo’n 15 kilometer van de stad Groningen, op 15 kilometer van het dorp Winsum (het mooiste dorp van Nederland in 2020) en op minder dan 20 kilometer van de kust waar je onder andere kunt Wadlopen. Zin in een avondje culinair genieten? Op loopafstand van de camping vind je een goed restaurant.

Kortom: Hayema Heerd is een hele fijne, kleine camping in Groningen!

   

2. Camping Noorderloo
Camping Noorderloo ligt aan de andere kant van de provincie, pal aan de Duitse grens, op een mooie plek in het bos. De drie jonge campingeigenaren hebben een bijzondere, duurzame manier van werken. Liefde voor mens, dier en natuur staan hier centraal. De camping heeft 43 kampeerplekken, verdeeld over meerdere kampeercirkels, en een aantal glampingtenten. In het vegan lunchcafé wordt gewerkt met producten uit de eigen moestuin, er is een zwemvijver met strandje en kinderen vermaken zich in het speelbos en de speeltuin.

   

Bijzonder overnachten op een kleine camping in Groningen

Wil je graag luxe kamperen in een bijzondere glamping accommodatie? Dan ben je bij Hayema Heerd in Groningen helemaal op de juiste plek. Boek een stro-iglo met een bed van stro (slaapt heerlijk!) of kies voor een toffe huifkar.

   

Meer inspiratie? Lees dan ook eens dit artikel over glamping in Groningen.

Is een kleine camping in Groningen iets voor jou?

Twijfel je nog of een kleine camping wel iets voor jou is? Ben je misschien bang dat het te stil of saai is, maar zie je een massale camping eigenlijk ook niet zitten? We zetten de voordelen van een kleine camping met alle plezier voor je op een rijtje.

  1. Een kleine camping is juist gezellig!
    Natuurlijk zijn er campings die rust & stilte als uitgangspunt hebben, maar zoek je een camping met gezelligheid dan zit je bij een kleine camping vaak helemaal op de juiste plek. De persoonlijke benadering van de campingeigenaren zorgt voor een gemoedelijke sfeer en je maakt makkelijk contact met je medekampeerders. Ook worden er vaak (spontaan) gezellige activiteiten zoals een pizza-avond of gezamenlijk kampvuur georganiseerd.
  2. Overzichtelijk met kinderen
    Op een kleine camping vinden kinderen snel hun weg, houdt jij makkelijk een oogje in het zeil én weten andere ouders al snel welk kind bij welke kampeerplek hoort. Ook is de camping vaak autovrij of autoluw. Er kan dus heerlijk vrij gespeeld worden zonder dat jij je zorgen hoeft te maken.
  3. Rust en ruimte
    Op een kleine camping tref je geen hossend animatieteam of groepen jongeren die ‘s avonds laat terugkeren van een avondje stappen. Ook zijn de kampeerplekken vaak een stuk groter dan op een massale camping. Alle ruimte dus om te genieten van je kampeervakantie!

  
Foto’s: Camping Noorderloo

Staat jouw favoriete kleine camping in Groningen er niet tussen?

Heb je een kleine, bijzondere camping in Groningen ontdekt die wij nog niet kennen? Laat het gerust weten, we zijn altijd op zoek naar nieuwe pareltjes!

Meer inspiratie? Bekijk hier alle bijzondere campings in Nederland op de kaart.