Kamperen in Tsjechië? Doen! Het is een schitterende vakantiebestemming en minder ver weg dan je denkt. In dit Centraal-Europese land vind je prachtige natuurparken, idyllische stadjes, honderden kastelen en maar liefst veertien UNESCO monumenten. Genoeg te ontdekken! Tsjechië is bovendien een geweldige kampeerbestemming, er zijn tal van bijzondere campings en toffe glamping accommodaties. Je vindt ze op de mooiste plekken langs meren en rivieren, in de bossen en op het rustige platteland.

Kamperen in Tsjechië

In Tsjechië kun je fantastisch kamperen. Door het afwisselende landschap is elk gebied weer net even anders. Bovendien zijn de afstanden prima te doen, binnen drie uur ben je vaak al in een andere regio. Wil je graag kamperen in Tsjechië maar heb je geen eigen kampeermiddel, kies dan voor een camping met huuraccommodaties. Ook ideaal als je graag een roadtrip wilt maken; bij aankomst op de nieuwe bestemming staat je kampeermiddel al opgezet en ingericht voor je klaar!

Ontdek de indrukwekkende natuur vanaf de camping in Tsjechië

Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen tijdens een kampeervakantie in Tsjechië. Er zijn honderden routes; zowel voor de ontspannen fietser of wandelaar als voor de fanatieke sporter. Tsjechië heeft vier nationale parken waarvan drie gelegen in Bohemen, het westelijke gedeelte van Tsjechië. Het Nationale Park Boheems Zwitserland ligt bij de grens met Duitsland en staat bekend om de indrukwekkende rotsformaties en kloven. Het Reuzengebergte is het hoogste gebergte van Tsjechië en is een geweldige vakantiebestemming met veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten. Het Boheemse Woud en het Nationale Park Podvyji zijn gelegen in het zuiden van Tsjechië. Kenmerkend voor deze gebieden zijn rivieren, dichte bossen en verstopte kasteelruïnes. 

Sprookjesachtige kastelen en machtige burchten

Aan chateaus, kastelen en burchten geen gebrek in Tsjechië. Het is een van de landen met de meeste kastelen ter wereld. Enkele kastelen staan zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, zoals chateau Litomyšl, de burcht in Český Krumlov en de chateaus Lednice en Valtice in Zuid-Moravië. Veel kastelen zijn geopend voor publiek en bieden rondleidingen door de historische kamers. In de zomer worden regelmatig middeleeuwse feesten georganiseerd wat een bezoek nog leuker maakt. Een bijzondere ervaring!

De Gouden Stad Praag

Wie aan Tsjechië denkt, denkt aan Praag. Het is een van de mooiste Europese hoofdsteden en tijdens een kampeervakantie in Tsjechië kan een bezoek aan de Gouden Stad eigenlijk niet ontbreken. Het historische centrum is Werelderfgoed en heeft imposante pleinen, pittoreske straatjes en sierlijke gebouwen. Wandel over de bekende Karelsbrug en bewonder de stad vanaf de Praagse Burcht, het grootste burchtencomplex van het land. Ook buiten het historische centrum is er genoeg te doen en te zien. Het Letná Park is een heerlijke plek voor een wandeling en een drankje in de biertuin en in de hippe wijk Holešovice kun je het moderne DOX museum bezoeken. In de levendige wijken Karlín en Vinohrady vind je de beste restaurants en leukste boetiekjes. Praag is bovendien een ideale uitvalbasis voor uitstapjes in de omgeving. Rondom de hoofdstad zijn schitterende steden en natuurparken te vinden.

Campings in Tsjechië

Tsjechië is een prachtig land en steeds meer mensen ontdekken dat. Praag is natuurlijk de trekker van de eerste orde. Ben je in Tsjechië dan moet je ook zeker deze schitterende historische stad bezoeken. Rondom Praag liggen diverse campings er is een goede verbinding met het openbaar vervoer, ideaal als je liever niet met de auto of camper de stad in wil. En ook de rest van Tsjechië biedt een uitgebreid aanbod aan campings. Tsjechië heeft verschillende meren en rivieren en diverse campings liggen er vlakbij.

Onze favoriete campings in Tsjechië

Voor een onvergetelijke vakantie kies je natuurlijk voor een bijzondere camping! Een kleinschalige, knusse familiecamping, een mooie natuurcamping of een plek met bijzondere accommodaties; het is er allemaal. In Tsjechië selecteerden we onder andere deze bijzondere campings:

  • Camping Vidlák: een kleinschalige camping in het zuiden van Tsjechië, direct aan het meer Vidlák.
  • Camping Oase Praha: een gezellige familiecamping met 120 plekken en veel voorzieningen, op 15 kilometer van het centrum van Praag.
  • Safari Kemp: een bijzondere camping met kampeerplekken, accommodaties en een dierentuin. Aan de voet van het reuzengebergte.

Bij welke camping in Tsjechië ga jij kamperen?

Bekijk hier alle bijzondere campings in Tsjechië. Staat jouw favoriete camping in dit mooie land er niet tussen? Tips zijn altijd welkom!