De Belgische Ardennen; een bestemming relatief dicht bij huis, waar je wel écht het gevoel hebt dat je weg bent. Rotsen, heuvels, bossen, rivieren, beekjes… Het is een perfecte bestemming voor een weekend of vakantie in de natuur. Qua accommodatie is het aanbod groot, waardoor het best lastig kan zijn om een fijn plekje te vinden. Maar ze zijn er absoluut, de verborgen parels waar je in alle rust geniet van de natuur. Een kleine camping in de Ardennen leent zich uitstekend voor een verblijf weg van de massa. Benieuwd naar deze mooie plekjes en wat er zo fijn aan is? We delen graag onze tips.

De voordelen van een kleine camping in de Ardennen

Om te beginnen: de voordelen van een kleine camping in de Ardennen, of eigenlijk van een kleine camping in het algemeen. We zetten ze voor je op een rij.

  • Rust: geen schreeuwende animatie of gillende kinderen bij het zwemparadijs, op een kleine camping is het over het algemeen heerlijk rustig. Deels doordat er simpelweg gaan massa’s mensen rondlopen, maar ook omdat een kleine camping vaak ruim opgezet is.
  • Gastvrije campingeigenaren: de broodbestelling die hoogstpersoonlijk bij je tent wordt bezorgd, de campingeigenaar die tevens excursieleider blijkt te zijn, een gezamenlijke barbecue of een kampvuur dat ‘s avonds spontaan ontstaat. Een kleine camping kenmerkt zich (meestel) door een persoonlijke benadering van de eigenaren, met oprechte aandacht en interesse.
  • Overzichtelijk: kinderen vinden snel hun weg en vormen binnen no-time een hecht vriendengroepje met alle kinderen die op de camping staan. Ze vinden het fantastisch! Ook voor ouders is het fijn: je kind kan nooit ver weg zijn en de kleintjes hou je makkelijk in de gaten vanaf je kampeerplek.
  • Meestal autovrij: caravan afkoppelen, auto uitladen en daarna terug naar de parkeerplaats; dat is het beleid op de meeste kleine campings. Geen zorgen dus dat jouw buurman met zijn dieselauto 3 x per dag langs komt rijden en ook een fijn idee dat kinderen veilig kunnen spelen.
  • Ruime plekken: eigenaren van kleine campings kiezen er vaak bewust voor om het aantal plekken beperkt te houden, hoewel er qua ruimte misschien wel meer mogelijk zou zijn. 

Onze favoriete kleine camping in de Ardennen

Een échte fijne, kleine camping is soms lastig te vinden. Het zijn vaak verborgen parels die je tijdens een standaard campingzoektocht niet zo snel tegenkomt. Geen zin om urenlang het internet af te struinen? Wij hebben het zoekwerk al voor je gedaan en de mooiste kleine campings verzameld. Onze favoriet in de Ardennen? Camping Les Murets: een natuurcamping aan de oever van de Ourthe.

Accommodatie huren op een kleine camping in de Ardennen?

Heb je geen eigen kampeermiddel maar wil je wel graag kamperen op een kleine camping in de Ardennen? Camping Les Murets heeft ook een 2-persoons vintage caravan te huur. Volledig ingericht en van alle kampeergemakken voorzien; handig!