Glamping bij de boer staat garant voor een onvergetelijke vakantie. Het is een echte aanrader met kinderen. De hele dag buiten spelen, ’s morgens verse eitjes rapen, een rondje op de tractor, helpen bij het voeren van de dieren, koeien melken, kalfjes knuffelen, lammetjes aaien, ponyrijden… Elke dag is weer een nieuw avontuur in de natuur. En naast leuk, is vakantie vieren op de boerderij ook nog eens hartstikke leerzaam!

Glamping op de boerderij

In heel Europa vind je boerenbedrijven waar je vakantie kunt vieren. Je slaapt in een accommodatie op het erf en krijgt een exclusief kijkje achter de schermen. De gastvrije boeren en boerinnen vertellen graag over hun werk en vinden het leuk om je kennis te laten maken met het boerenleven. Een bijzondere ervaring, want op de boerderij is geen dag hetzelfde!

Boerderijcampings hebben vaak maar een paar kampeerplekken of glamping accommodaties, waardoor je ongestoord geniet van tijd met elkaar. Afhankelijk van de boerderij zijn er leuke extra’s zoals een winkeltje met biologische producten, pizza-avonden of kinderactiviteiten in de natuur. Een fijne combinatie van gezelligheid wanneer je er zin in hebt, maar ook voldoende ruimte om rustig te genieten van alles om je heen.

Op zoek naar een leuk vakantieadres? Kijk eens bij Boerenbed, zij hebben locaties op de leukste boerderijen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en tal van andere landen.

Glamping bij de boer in een safaritent

Kies je voor glamping bij de boer, dan overnacht je meestal in een luxe safaritent, bijvoorbeeld van Boerenbed zoals op onderstaande foto. In de safaritenten ben je van alle gemakken voorzien, ze hebben zelfs eigen sanitair. Er zijn verschillende Boerenbed tenten, in grootte variërend. Er is voor ieder wat wils!

Glamping bij de boer is voor iedereen die houdt van het buitenleven

Vakantie op de boerderij is trouwens niet alleen leuk voor gezinnen, maar voor iedereen die houdt van het buitenleven. Het is bijvoorbeeld ook hartstikke fijn als je er even met z’n tweeën tussenuit wil. Het buiten zijn, de gezellige beestenboel om je heen en de gastvrije boer en boerin zorgen voor een heerlijk ontspannen verblijf. De ligging op het platteland nodigt uit tot lange wandelingen en mooie fietstochten; perfect om je batterij op te laden en in alle rust te genieten van tijd met elkaar.

Bij Erfgoed Bossem, een boerderij in Twente, staat een Sterrenkubus. Hier val je in slaap met uitzicht op de sterrenhemel. Dat is nog eens romantisch overnachten op de boerderij! Perfect voor een weekendje samen.

Een houten sterrenkubus, vakantiehuisje, omringd door bomen en struiken

Glamping bij de boer of toch kamperen?

Wie graag vakantie wil vieren op de boerderij, hoeft dat natuurlijk niet per se in een glamping accommodatie te doen. Op veel plekken kun je ook kamperen bij de boer met je eigen tent, caravan of camper. Maar houd je wel van een beetje luxe, dan is glamping op de boerderij zeker een aanrader! We zetten de voordelen nog even voor je op een rijtje:

  • Geen gesleep met spullen! Heb je een keer even geen zin om je hele kampeeruitrusting mee te nemen? Bij een glamping vakantie staat alles bij aankomst voor je klaar.
  • Lekker warm en droog bij slecht weer, want glamping accommodaties hebben vaak verwarming of een kachel. Extra fijn als je vakantie viert in het voor- of naseizoen!
  • Als je kiest voor een safaritent van het Boerenbed, dan heb je altijd de luxe van een privé sanitair.

Zin om te gaan? Neem eens een kijkje bij deze adressen:

  • FarmCamps de Smulhoeve: glamping bij een paardenpension in Brabant. Een gezellige vakantieplek met veel vermaak voor kinderen.
  • FarmCamps Stolkse Weide: glamping bij de boer in het Groene Hart. Met waterspeelparadijs, dierenweide, knuffelschuur en nog veel meer leuks voor kinderen.
  • Boerenbed de Zeekraal: glamping bij de schapenboer op Terschelling. Met een winkeltje, pizza-avonden en speelschuur.

De mooie foto in de header is gemaakt bij Boerderij Halfweg op Terschelling