Kleine campings in Italië zijn niet alleen geliefd onder rustzoekers, ook gezinnen met (kleine) kinderen, natuurliefhebbers en levensgenieters hebben hier de vakantie van hun leven. Het mooiste van Italië wil je het liefst voor jezelf houden; hier kan dat. In alle rust genieten van de mooie omgeving zonder het massale toerisme om je heen. De kinderen die zorgeloos kunnen spelen, een ongedwongen sfeer en het gevoel van vrijheid… Slechts een kleine greep uit de vele voordelen van een kleine camping.

Voor wie is een kleine camping in Italië een leuke optie?

Kleine campings zijn geschikt voor verschillende doelgroepen. Iedereen geniet op zijn of haar eigen manier van de voordelen die een kleine camping biedt. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

 • Rustzoekers
  Met name in het voor- en naseizoen vinden rustzoekers haast geen fijnere plek om vakantie te vieren, maar ook in het hoogseizoen is er veel ruimte en stilte om ongestoord te genieten.
 • Gezinnen met (kleine) kinderen
  Door het beperkte aantal kampeerplekken zijn kleine campings vaak erg overzichtelijk. Kinderen kunnen lekker spelen zonder dat jij je zorgen hoeft te maken. De kans dat ze de tent of caravan niet meer kunnen vinden is erg klein. Verder heerst er een fijne, persoonlijke sfeer waardoor je makkelijk contact maakt met medekampeerders. Geen sociale verplichtingen maar wel gezelligheid die je kunt opzoeken wanneer je er zin in hebt. Perfect!
 • Natuurliefhebbers
  Italië is de ultieme bestemming voor natuurliefhebbers. Heuvelachtige landschappen afgewisseld met weidse vergezichten, de uitgestrekte wijnvelden, olijfbomen, bossen. De prachtige lange kustlijn en de vele meren… Er valt veel te zien en te ontdekken. Stap op de fiets of maak een mooie wandeling en geniet van alles om je heen. Kleine campings liggen vaak verstopt op de mooiste, onontdekte plekken!
 • Levensgenieters
  Iedereen geniet op zijn of haar eigen manier van het leven. In Italië zijn er veel verschillende manieren om dit te doen. De historische steden met indrukwekkende bezienswaardigheden, terrasjes en gezellige drukte. Culinaire verwennerij, lokale wijnen en oprechte gastvrijheid. Weg van de massa, in de buurt van de kleine campings ervaar je echt nog het authentieke Italië.

De voordelen van een kleine camping in Italië op een rijtje

Een kleine camping in Italië heeft veel voordelen. Wij zetten de belangrijkste op een rijtje:

 • Een veilige omgeving voor kinderen. Door de kleinschalige opzet kennen ze snel de weg op de camping, ze leggen makkelijk contact met andere kinderen en het terrein is vaak autovrij waardoor ze zorgeloos kunnen spelen.
 • Op plekken die (nog) niet zijn overspoeld met toeristen geniet je van het echte Italië. De traditionele keuken, de gastvrijheid, de cultuur en de ongerepte natuur…
 • Er heerst een gezellige en gemoedelijke sfeer op de camping. Rust en ruimte afgewisseld met gezelligheid. Niets moet, alles mag. Doe vooral waar jij zin in hebt, het is tenslotte vakantie!

Bijzondere kleine campings in Italië

We hebben verschillende kleine campings in Italië voor je verzameld. Basic kamperen met je eigen tent of caravan, of kies voor wat meer luxe in een unieke glamping accommodatie. Een aantal opties:

 • Agriturismo Sopra e Sotto: een kleine rustieke camping gevestigd op een landgoed in het heuvelachtige landschap van Le Marche. Je bent welkom met je eigen tent of in één van de ingerichte (safari)tenten. Extra bijzonder: er wordt een uitgebreid aanbod aan outdoor activiteiten aangeboden, begeleid door de gastheer.
 • Camping Sepreverde: een paradijs voor gezinnen met (jonge) kinderen. Safaritenten, Bell tenten, hangmatten, filmavonden in de buitenlucht en veel meer leuks op deze mooie plek in Le Marche.

Bekijk de mooiste campings in Italië!