Zeeland is een geliefde vakantiebestemming en dat is niet voor niets; deze waterrijke provincie heeft veel moois en leuks te bieden. Schone stranden, leuke steden en dorpjes, heerlijk eten en een gezellige sfeer. De zee & het strand zijn favoriet bij kinderen, want wat is nu leuker dan schelpen zoeken, zandkastelen bouwen en spelen in de branding? Waterpret in de zomer, uitwaaien in de herfst; het is hier altijd fijn! En extra fijn zijn de leuke, kleine campings in Zeeland – van minicamping in de natuur tot boerencamping; er is voor ieder wat wils.

Minicamping in Zeeland: de Kermisrose

Boerenrustcamping de Kermisrose is met slechts 12 kampeerplekken een echte minicamping. Er zijn acht kampeerplekken voor je eigen kampeermiddel, op de andere vier plekken staan bijzondere accommodaties. Hier kampeer je lekker luxe, alle plekken hebben namelijk privé sanitair. Zoek je een boerencamping in Zeeland? Bij deze kleine camping op het platteland ervaar je de vrijheid van het boerenleven. Extra leuk: je deelt het kampeerterrein met pony’s, paarden, kippen en konijntjes.

Glampingaccommodatie de Engelse bus op Boerenrustcamping de Kermisrose     Een rij met kinderen en pony's 

Natuurcamping in Zeeland: de Wachtsluis

Een van onze favoriete kleine campings in Zeeland is Camping de Wachtsluis. Deze camping ligt vlakbij de Belgische grens in Zeeuws-Vlaanderen, tussen het Belgische Knokke-Heist en het Nederlandse Cadzand. Het kampeerterrein ligt op 500 meter van het Noordzeestrand en grenst aan natuurgebied ‘t Zwin. Zoek je een kleine natuurcamping in Zeeland, dan ben je hier aan het juiste adres: de camping is ruim opgezet en autovrij. Hoewel 90 kampeerplekken niet heel klein is, voelt de camping wel echt kleinschalig aan. In de zomer geniet je hier van een heerlijke strandvakantie, in de lente en herfst is het de perfecte uitvalsbasis voor mooie wandelingen en fietstochten. En na een dagje uitwaaien is het hier extra fijn thuiskomen, de camping heeft namelijk een theehuis met huisgemaakte taart!

Een schaap op de dijk en caravans in het gras     Kampeerveld met caravans, camper, zandbak en spelende kinderen

De voordelen van een minicamping

Bang dat de kinderen zich gaan vervelen zonder animatie of dat er door de kleinschaligheid geen privacy meer is? Voor iedereen die twijfelt over een vakantie op een minicamping zetten we de voordelen op een rijtje. Vakantie vieren op een kleine camping is namelijk fantastisch!

  • Een kleine camping is een veilige en fijne plek voor kinderen. Ze kennen snel de weg, het terrein is bijna altijd autovrij en ze maken makkelijk contact met andere kinderen op de camping. Samen genieten ze van uren buitenspeelplezier! Dat animatieteam missen ze echt niet hoor.
  • De sfeer op een kleine camping is gemoedelijk en lekker ongedwongen. Je leert elkaar snel kennen en vaak worden er gezamenlijke diners of kampvuren georganiseerd. Niets moet alles mag; je zoekt de gezelligheid op wanneer je er zin in hebt maar kan ook in alle rust genieten van tijd met elkaar.
  • Bij een minicamping is er vaak bewust voor gekozen om het aantal plekken beperkt te houden, qua ruimte zou de camping een stuk grootschaliger kunnen. Dit is echt heel fijn een kleine campings: ruime plekken, veel privacy en heel veel ruimte voor kinderen om lekker vrij te spelen.