Kamperen bij de boer kan op veel leuke plekken, zowel in Nederland als in de rest van Europa. Steeds meer boerenbedrijven toveren een stuk van hun erf om tot een minicamping waar je geniet van rust, ruimte en het gezellige boerenleven. De gastvrije boeren & boerinnen geven je graag een kijkje achter de schermen. Een bijzondere ervaring, want op de boerderij is geen dag hetzelfde!

Kamperen bij de boer: aanrader met kinderen!

Kamperen op de boerderij is een fantastische ervaring voor kinderen, en ook nog eens heel leerzaam. De boer en boerin betrekken ze graag bij de werkzaamheden op de boerderij en leggen uit hoe je dieren verzorgt of het land bewerkt. Een dag op de boerderij is een en al avontuur… ’s Morgens zelf je eitjes rapen in het kippenhok, pony rijden, helpen met het melken van de koeien, kijken hoe de boer zijn schapen scheert, meerijden op de tractor, klimmen en klauteren in de hooischuur, biologische ijsjes van de boerderijwinkel en met een skelter het erf ontdekken. Het liefste zouden ze er blijven wonen!

Zin om met je gezin te kamperen op de boerderij? Bij Camping de Steenuil in Noord-Brabant, Familiecamping Hendriks Wijkje in Drenthe en en Minicamping d’Elf Ieken in Friesland genieten de kinderen van eindeloos speelplezier en heel veel dierenpret.

   

Kamperen bij een boer met koeien of schapen

Een boerderijcamping is een kampeerterrein op het erf van een boerderij. Dit kan bijvoorbeeld een veeboerderij met koeien zijn, maar ook een akkerbouwbedrijf.

Vind je het leuk om vakantie te vieren tussen de dieren? Kies dan voor een veeboerderij, bijvoorbeeld met melkkoeien of schapen. Hier mag je meekijken hoe de dieren gemolken worden, helpen met voeren, de kudde van het land halen en met een beetje geluk maak je de geboorte van een kalfje of lammetje mee. Vaak zijn er ook nog kippen, konijnen, geitjes, pony’s en ander kleinvee om mee te knuffelen.

Wil je graag kamperen op een veeboerderij? Kijk eens bij Boerderij Halfweg op Terschelling, dat bestaat uit een melkveehouderij, schapenkaasboerderij én kleinschalige camping.

Kamperen op een boerderij zonder vee

Als je niet continu tussen de dieren wilt zijn, maar wel graag vakantie viert op het platteland kun je beter kiezen voor een tuin- of akkerbouwbedrijf. Hier lopen een stuk minder beesten rond, vaak hebben ze alleen wat kleinvee voor de gezelligheid. De kans op schattige kalfjes is hier een stuk kleiner, maar je hoeft je ook geen zorgen te maken over een stal vol loeiende koeien als je je ’s morgens nog een keer omdraait. 

Kamperen op een stadsboerderij

Voor een kampeervakantie bij de boer hoef je echt niet altijd af te reizen naar the middle of nowhere. Wil je graag kamperen bij de boer, maar tegelijkertijd ook graag in de buurt van een gezellige stad verblijven? Ga kamperen op een stadsboerderij! Onze favoriet is Stadsboerderij de Sibbe: een duurzaam Natuurkampeerterrein in de buurt van Sneek. Vanaf de camping zie je de stad al liggen!

   

Waar kun je nog meer kamperen bij de boer?

Zie je de vrijheid en gezelligheid van het boerenleven wel zitten? Op Bijzondere Camping vind je verschillende boerderijen waar je welkom bent voor een kampeervakantie. Laat je inspireren!

  • Groene Camping in de Polder is een biologische boerderij in Brabant met akkerbouw, ossen, zoogkoeien.
  • Camping Lazy in Slowakije is een kleinschalige boerderijcamping met XXL kampeerplekken.
  • Smuk Recreatie in Friesland is een hippe boerencamping, met fijne extra’s als een hot tub en pizza-oven.

   

Liever wat meer luxe? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor glamping bij de boer.