Glamping: we kunnen (en willen) er niet meer omheen. Naast de normale kampeerplekken vind je op steeds meer campings leuke huuraccommodaties, vaak voorzien van de nodige luxe. Soms wordt er ook bewust voor gekozen om de luxe enigszins beperkt te houden, zodat het niet ten koste gaat van het fijne, vrije gevoel van kamperen. Je hebt dan bijvoorbeeld wel comfortabele bedden en een ingerichte keuken, maar geen stroom. Benieuwd wat voor een mogelijkheden je zoal hebt als je op zoek bent naar een glamping accommodatie? We hebben de leukste en mooiste opties voor je verzameld.

Glamping in een tent

Met glamping in een tent kun je alle kanten op: van een ‘normale’ tent die bij aankomst alvast voor je is opgezet tot een luxe & stijlvolle safaritent met alles erop en eraan. Er is voor ieder wat wils. We zetten de meest voorkomende mogelijkheden voor je op een rijtje:

  • Safaritent: deze tent komt uit Afrika en was oorspronkelijk bedoeld als slaapplek voor jagers tijdens een meerdaagse safari. Tegenwoordig is het een veelvoorkomende glamping accommodatie, vaak ingericht met stoere houten meubels, een keuken en soms zelfs een eigen badkamer.
  • Tipi tent: de tipi werd vroeger gebruikt door indianen. Ze konden ze tent makkelijk opzetten en vervoeren en dankzij de hoogte is er veel ruimte. Wat maakt een tipi tent zo fijn? Je hebt veel plek, kan erin staan én het ziet er ook nog eens ontzettend leuk uit.
  • Yurt of ger: de yurt (Turks) en Ger (Mongools) lijken erg op elkaar, de termen worden dan ook vaak door elkaar gebruikt. Zowel met yurt als ger wordt een ronde nomadentent bedoeld, vaak met een houtkachel/fornuis in het midden. De tent is dankzij de goede isolatie lekker koel in de zomer en warm en knus in de winter.
  • Bell tent: een Bell tent bestaat net als een yurt en tipi uit één open ruimte. Deze tent werd vroeger gebruikt in het leger, tegenwoordig zijn ze op veel campings te huur als glamping accommodatie.

Glamping in een pipowagen

Wil je een keer iets anders dan een tent? Kies dan voor glamping in een pipowagen! Je hebt de keuze uit allerlei verschillende; van een ‘gepimpte’ schaftkeet tot een echte authentieke woonwagen. Vaak staan ze op mooie plekjes in de natuur, bijvoorbeeld aan de rand van een kampeerterrein met vrij uitzicht. De inrichting is knus, sfeervol en comfortabel.

Gepimpte caravans

We zijn er nog niet hoor, er zijn namelijk nog meer leuke opties voor een glampingvakantie. Wat dacht je van een hippe caravan? Niet zo’n standaard wit exemplaar maar eentje die met oog voor detail is opgeknapt, zowel van binnen als buiten. Vaak zijn het oldtimer caravans die in een nieuw jasje zijn gestoken en op een vaste plek staan, soms zijn het ook caravans waar je mee op pad kunt.

Glamping in een boomhut, trekkershut of huisje

Tot slot is er op de meeste campings ook een ‘vaste’ slaapplek te vinden. Een huisje, stacaravan, trekkershut in de natuur, een stoere boomhut… De ene simpel ingericht met de basisvoorzieningen, de ander lekker luxe. Sommige bijzonder, stijlvol en uniek, andere iets minder speciaal maar wel comfortabel. De keuze is reuze!

Boek een glamping accommodatie

Zin om eropuit te gaan? Kijk snel welke glamping accommodatie jouw favoriet is!

De mooie foto in de header is gemaakt bij Kampari in Friesland