Op vakantie met een caravan of camper, heb jij het al eens geprobeerd? Raampje open, de wind door je haren en op zoek naar avontuur… Jij bepaalt waar je heen gaat zonder ergens aan vast te zitten. Dat klinkt toch heerlijk! Heb je geen eigen uitrusting of wil je niet elk jaar met je eigen camper of caravan? Twijfel je of het wel iets voor jou is? Huur er eentje! Er zijn veel nieuwe initiatieven waarbij je een caravan of camper kunt huren. Ook zijn er toffe exemplaren te huur via Bijzondere Camping. Gepimpte caravans of retro exemplaren met een vaste standplaats, maar ook om mee te nemen achter je auto. Wij zetten de voordelen en mogelijkheden voor je op een rijtje.

Huur een caravan, camper, VW busje of ander kampeermiddel

Ook op Bijzondere Camping staan verschillende kampeermiddelen die je kunt huren. Wordt het een leuk Volkswagen busje of toch een gepimpte caravan? Een aantal exemplaren hebben een vaste standplaats, anderen kun je meenemen naar jouw gewenste bestemming. Ter inspiratie een aantal opties:

  • La Gitana verhuurt gepimpte caravans in l’Estratit aan de Costa Brava in Spanje. Je kunt met de auto komen en de caravan in de stalling ophalen of je laat deze op een camping naar keuze plaatsen. Ideaal voor wie graag met het vliegtuig op vakantie gaat!
  • Tralaluna verhuurt toffe retro camperbusjes en retro  caravans in Drenthe. 
  • Bijzondere Busjes verhuurt Volkswagen T2 campers. Van die schattige busjes met een hefdak en geruite bekleding!

Een oude Ford camper, rood met wit

De voordelen van het huren van een caravan of camper

Wie een kampeermiddel huurt geniet van veel voordelen. De belangrijkste zetten we voor je op een rijtje:

  • Je hoeft geen groot geldbedrag uit te geven voor de aanschaf van een caravan of camper.
  • Een caravan of camper biedt meer luxe dan bijvoorbeeld een tent.
  • Je bent niet verantwoordelijk voor het onderhoud van een kampeermiddel.
  • Een caravan of camper geeft veel vrijheid ten opzichte van een vakantiehuisje, appartement of hotel.
  • Het huren van een caravan of camper biedt de mogelijkheid om te kamperen op bestemmingen die te ver zijn voor een autovakantie.

Waar vind je een huurcaravan of -camper?

Op Bijzondere Camping hebben we een aantal leuke caravans en campers voor je verzameld. Staat er niets tussen wat aan je wensen voldoet? Dan kun je ook eens bij Goboony – een soort Airbnb maar dan voor campers – of een soortgelijke website kijken. Houd er in dit geval wel rekening mee dat je goed moet zoeken voor een écht bijzondere camper. Vind je het niet zo erg om met een ‘standaard’ exemplaar op pad te gaan, dan zal de zoektocht een stuk makkelijker zijn.