Ga jij wel eens kamperen in Nederland? Misschien heb je het wel met de paplepel ingegoten gekregen. Of ben je juist gewend om voor vakanties altijd verre bestemmingen op te zoeken? Hoe dan ook, kamperen in Nederland is aan een opmars bezig en dat is niet voor niets.

De voordelen van kamperen in Nederland 

Lange autoritten zijn eigenlijk niemands hobby. Vroeg opstaan en lang in de auto of het vliegtuig zitten is meer een noodzakelijk kwaad als je op vakantie gaat, zeker als je dan ook nog eens je vlucht gemist hebt naar de vakantiebestemming. Maar is dat reizen wel zo noodzakelijk? In Nederland zijn zo veel prachtige plekken te vinden, van campings aan zee tot natuurkampeerterreinen in de bossen en safaritenten op de hei. Je hoeft er niet eens vroeg voor op te staan, want na hoogstens een paar uurtjes rijden zit je al voor je tent of caravan te genieten. Ideaal toch?

Nee, je krijgt er geen mooi-weer-garantie bij, maar… Waar krijg je die nou eigenlijk wel? Wat je wel krijgt als je gaat kamperen in Nederland, zijn andere garanties, zoals: lekker dichtbij, lekker vertrouwd en lekker veel Nederlandssprekende vriendjes en vriendinnetjes op de camping.

Twee kleine tenten tussen de bomen.

Van glamping tot fietsvakantie

Kamperen dicht bij huis wordt steeds populairder en dat zou wel eens deels kunnen komen door de toename van het aantal glamping-mogelijkheden in Nederland. Overal duiken bijzondere kampeerplekken op, van volledig ingerichte safaritenten, yurts of tipi’s tot gepimpte retro caravans en nostalgische pipowagens. Saai is kamperen in Nederland dus zeker niet.

Zit ‘bijzonder’ voor jou niet in comfort of uiterlijk, maar in andere dingen? Dan zijn er nog veel meer mogelijkheden als je gaat kamperen. Misschien wil je wel tentkamperen op een biologische boerderij, of zoek je een camping waar ze helemaal zijn ingesteld op fietsende vakantievierders. Het vlakke Nederland is ideaal voor een fietsvakantie, dus ook die campings bestaan. 

Kies jouw camping in Nederland

Lijkt kamperen in eigen land je wel wat? Ga er dan maar eens goed voor zitten. Wij hebben namelijk een heleboel bijzondere campings voor je bezocht en verzameld. Van strandcamping tot hutje op de hei en van rustige charmecamping tot glamping-locatie voor gezinnen. Het begint dus allemaal bij de vraag: Hoe wil jij kamperen in Nederland? Als je dat eenmaal weet, vind je er in heel makkelijk jouw eigen bijzondere camping bij.

Bekijk ook:

Op zoek naar een leuke, kleine camping in Nederland? Bekijk ons overzicht van bijzondere campings in Nederland eens!