Veel gezinnen met kinderen kiezen voor een kampeervakantie in Nederland, op een fijne kindercamping. Dat is niet zo verwonderlijk, want kamperen dicht bij huis heeft allerlei voordelen voor gezinnen met kinderen. Kinderen genieten intens van het buitenleven op de camping – en daar geniet jij als ouder van mee.

De voordelen van een kindvriendelijke camping

Als je dan ook nog eens kiest voor een familiecamping ofwel kindercamping, maak je het jezelf helemaal gemakkelijk:

  • Geen lange autoritten met verveling en geruzie op de achterbank.
  • Een veilige, afgebakende speelomgeving voor je kind.
  • Altijd genoeg vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen op de camping.
  • Leuke speelvoorzieningen en activiteiten op de camping.
  • Overdag volop tijd voor jezelf om als ouder ook van de vakantie te genieten.
  • ’s Avonds kinderen die heerlijk slapen door alle leuke (buiten)activiteiten op de camping.

Uren speelplezier in de natuurspeeltuin bij Ons Buiten in Oostkapelle    Kinderen vermaken zich eindeloos bij Ons Buiten in Oostkapelle Foto’s: Ons Buiten

De leukste kindercampings

Natuurlijk is de ene camping de andere niet. Kindercampings in Nederland zijn er in alle soorten en maten. Sommige familiecampings in Nederland bieden de hele dag vermaak. Het animatieteam zorgt ervoor dat de kinderen de hele dag van alles te doen hebben. Vaak begint dat met ochtendgymnastiek en kunnen ze in de loop van de dag komen knutselen, sporten en allerlei andere activiteiten bijwonen. ’s Avonds wordt de dag voor de kleintjes afgesloten met een liedje en een verhaaltje, waarna de grotere kinderen nog kunnen meedoen aan de bingo, kinderdisco, talentenjacht of spooktocht. En dan hebben we het nog niet eens over binnen- en buitenspeeltuinen, zandbakken, zwembaden en verhuur van bijvoorbeeld skelters op de camping.

Kamperen met kinderen op de boerderij

Maar er zijn ook kampeerterreinen in Nederland waar kinderen op een heel andere manier vermaakt worden. Zo kun je ook kiezen voor een kleinschalige boerencamping, waar kinderen mogen helpen bij het eieren rapen, voeren of melken, ’s avonds mee mogen om de koeien uit de wei te halen en misschien zelfs een kalfje geboren kunnen zien worden. Het is maar net wat voor soort vermaak bij jou past. Lijkt het je leuk om te kamperen op de boerderij? Groene Camping in de Polder in Noord-Brabant is een leuke optie!

Kindercampings: ook ideaal voor ouders

En wat doe je dan als je kind de omgeving eenmaal op zijn of haar duimpje kent en vrolijk heen en weer huppelt tussen jullie tent of caravan en alles wat jullie camping zo fijn maakt? Als ouder heb je dan eindelijk alle tijd voor jezelf. Tijd om lekker te lezen, koffie te drinken, bij te praten of helemaal niets te doen. Als dat geen vakantiepret is…

Zin om te gaan kamperen? Bekijk snel ons overzicht met de leukste campings!

De mooie foto in de header is gemaakt bij Ons Buiten