Als fiets-, wandel-, natuur- én kampeerliefhebber ben je in Drenthe helemaal op de juiste plek voor een fijne vakantie. De oerprovincie in het noorden van Nederland heeft maar liefst drie Nationale Parken en ruim 2000 kilometer aan fietspaden. In het Drentse landschap wisselen weidse gebieden, heiden, bossen, vennetjes en pittoreske dorpen elkaar af. Verder vind je in Drenthe hunebedden, de leukste klimparken, speelbossen en een heleboel fijne, kleine campings. Benieuwd welke kleine campings in Drenthe we allemaal al hebben ontdekt? We vertellen er graag over!

Kindvriendelijke kleine campings in Drenthe

Zoek je een fijne camping voor een vakantie met kinderen? Een kleine camping biedt zoveel voordelen, met name voor gezinnen met jonge kinderen. Een kleine camping is overzichtelijk en vaak autovrij. Kinderen kennen snel hun weg en medekampeerders weten als snel welk kind bij welke kampeerplek hoort. Er kan dus veilig gespeeld worden en je kunt de kleintjes met een gerust hart wat vrijer laten, zonder ze direct uit het oog te verliezen.

Buitenplaats Drenthe is zo’n plek waar je als gezin met jonge kinderen geniet van een heerlijke, zorgeloze vakantie. De 25 kampeerplekken liggen rondom een groot speelveld, er zijn skelters en fietsjes en er is een overdekte speelschuur.

   

Een andere leuke optie is Minicamping Hendriks Wijkje, een knusse minicamping met 10 kampeerplekken, enkele glamping accommodaties en een kinderboerderij. Vanaf elke plek heb je zicht op de speeltuin en kinderen kunnen een ritje op de pony maken. Ook d’Olde Kamp is een fijne, kleine camping in Drenthe waar kinderen zich uitstekend vermaken. Helpen met het verzorgen van de dieren, hutten bouwen in het bos, klauteren op de speeltoestellen… eindeloos speelplezier!

  De luxe plaggenhut met een geitje voor de deurEerste foto: Minicamping Hendriks Wijkje & tweede foto: d’Olde Kamp

Kleine campings in Drenthe waar je geniet van rust & ruimte

Zoek je een kleine camping in Drenthe waar je in alle rust geniet van je kampeervakantie? Dan is Natuurkampeerterrein de Voscheheugte dé plek voor jou. De kleine camping bestaat uit 30 kampeerplekken en een aantal glamping accommodaties. Er zijn geen vaste plekken, je mag zelf kiezen waar je jouw kampeermiddel neerzet. Vanaf het kampeerterrein heb je prachtig weids uitzicht, je mag een vuurtje maken bij je plek en er is een gezellig eethuisje.

Bijzonder overnachten op een kleine camping in Drenthe

Ook voor glampingliefhebbers zijn er kleine campings in Drenthe te vinden. Van een stoere boomhut tot safaritent; er zijn allerlei bijzondere accommodaties in Drenthe te huur. Wil je écht bijzonder overnachten, kies dan voor de plaggenhut Drostenveen van d’Olde Kamp. Dit bijzondere vakantiehuisje, een soort kleine boerderij, heeft een aangrenzende stal waar tijdens jullie verblijf een geitje woont. Tussen het huisje en de stal zit een glazen wand; je ziet de geit dus wel, maar ruikt ‘m niet. Een bijzondere ervaring en ontzettend leuk voor kinderen, want die mogen ‘hun’ geit de hele vakantie verzorgen!

Vind je die geit maar niks, maar wil je wél bijzonder overnachten? Bij d’Olde Kamp staat ook een fantastische boomhut!

Een geitje kijkt door het raam naar een gezin aan de ontbijttafel   

5 redenen om voor een kleine camping in Drenthe te kiezen

Wat een leuke, kleine campings zijn er in Drenthe te vinden! Twijfel je nog of dit de invulling van jouw volgende kampeervakantie wordt? We geven je graag nog 5 redenen om voor een kleine camping in Drenthe te kiezen:

  1. Veel kleine campings in Drenthe liggen op een prachtige locatie in de natuur. De mooiste wandelingen en fietstochten starten direct vanaf de camping.
  2. Drenthe is een paradijs voor natuurliefhebbers van alle leeftijden. Een mooie fietstocht of een middag hutten bouwen; jong & oud vermaken zich in de Drentse natuur.
  3. Een kleine camping is overzichtelijk, (jonge) kinderen kunnen veilig spelen en kennen snel hun weg.
  4. Op een kleine camping geniet je van rust en ruimte, zeker als je buiten de schoolvakantie komt kamperen.
  5. Kies je voor een kleine camping, dan kun je (meestal) rekenen op een gastvrij ontvangst en persoonlijke aandacht van de eigenaren. Ze kennen de omgeving op hun duimpje en hebben vaak verrassende tips.

Bekijk alle bijzondere campings in Nederland