Een vakantie in eigen land is leuk, en wanneer je kiest voor een verblijf in een glamping accommodatie is een vakantie in Nederland ook nog eens heerlijk luxe! Glamping staat voor glamorous camping en combineert het vrije gevoel van kamperen met de luxe en het gemak van een vakantiehuisje of hotelkamer. Benieuwd naar de mogelijkheden voor glamping in Nederland? We zetten alle informatie voor je op een rijtje! Lees snel verder of neem alvast een kijkje in ons overzicht met de mooiste glampings.

Zoveel redenen om te kiezen voor glamping in Nederland

Er zijn tal van reden om te kiezen voor een glampingvakantie in Nederland, we lichten er drie uit:

Je hebt geen eigen kampeermiddel
Overnachten op een mooie plek in de natuur, zonder dat je hiervoor zelf een tent hoeft op te zetten. Handig hè? Perfect voor wie geen eigen kampeermiddel heeft, maar wel graag wil kamperen.

Een kort verblijf
Glamping in Nederland is ook ideaal voor een kort verblijf, je bent namelijk snel op plaats van bestemming. Daarnaast hoef je bij glamping alleen wat persoonlijke spulletjes in te pakken en staat bij aankomst verder alles klaar. Je houdt dus alle tijd over om te genieten van je nachtje of weekendje weg.

Je viert vakantie met kinderen
Als je op kampeervakantie gaat met (jonge) kinderen kan dit voor vertrek soms best de nodige stress opleveren, vooral als het de eerste vakantie als gezin is. Hoe heerlijk is het als je alleen na hoeft te denken over kleding, persoonlijke verzorging en misschien wat speelgoed of spelletjes? Dan begin je toch een stuk relaxter aan je vakantie én je weet zeker dat alles in de auto past.

Glamping in Nederland: van safaritent tot boomhut

Een romantische pipowagen, een toffe tipi, een safaritent met privé sanitair… De keuze aan glamping accommodaties in Nederland is reuze en je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt. Waar je een aantal jaar geleden vrijwel alleen kon kiezen voor een ingerichte safari- of lodgetent, zijn er nu veel meer verschillende accommodaties.

Om dicht bij het kampeergevoel te blijven zou je kunnen kiezen voor een Bell tent, tipi of een ingerichte de Waard tent, compleet met kampeeruitrusting. Vaak ingericht met echte matrassen (of goede luchtbedden), een gasstel en keukengerei en soms zelfs met een complete buitenkeuken.

Wil je graag wat meer ruimte, echte bedden en vind je het fijn om een compleet keukenblok in je accommodatie te hebben? Dan past een safaritent waarschijnlijk beter bij je wensen. Deze zijn vaak geschikt voor vier of zes personen en ingericht met (bijna) alles wat je ook in een klein vakantiehuisje hebt. Sommige safaritenten hebben zelfs een toilet of complete badkamer!

Natuurlijk zijn er ook nog andere leuke opties. Wat dacht je van een pipowagen, yurt, boomhut of dome?

Bekijk de mogelijkheden voor glamping in Nederland

Enthousiast? Bekijk ons overzicht van glamping accommodaties in Nederland en voor je het weet heb je jouw luxe vakantie op de camping geboekt!

Een dome tent bij Camping Bij Ons in Groesbeek
Deze mooie foto en de foto in de header zijn gemaakt bij Camping Bij Ons in Groesbeek