Ook in de winter is kamperen leuk! En tegenwoordig niet alleen meer voor avonturiers. Het winterkamperen wordt steeds comfortabeler. Vloerverwarming in het sanitairgebouw, een gezellige verwarmde ruimte om een boek te lezen of gewoon lekker te ontspannen, kampeeruitrusting die steeds beter is… Het blijft natuurlijk een uitdaging, het leuk en comfortabel houden tijdens je kampeeravontuur in de winter, maar steeds meer mensen gaan deze uitdaging aan.

5 redenen om te gaan winterkamperen

Wat maakt het kamperen in de winter zo bijzonder? Denk je nu alleen maar aan kou, nattigheid en slapeloze nachten? Bereid je goed voor en geniet van de voordelen van het winterkamperen. 5 redenen om wél te gaan:

  1. Rust en ruimte; waar tijdens de zomermaanden campings nog wel eens overvol kunnen zijn, zul je dat in de winter niet zien. Er zijn maar weinig mensen die de kou trotseren. Je kunt echt genieten van de stilte en hebt alle plek om je tent, caravan of camper neer te zetten. Vaak een veld voor jou alleen!
  2. Betaalbaar; geen hoogseizoen toeslagen of zomer tarieven. Kamperen tijdens de wintermaanden is vaak vele malen goedkoper dan in de zomer.
  3. Lang uitslapen; je hoeft niet bang te zijn vroeg op te moeten staan omdat de zon je je tent uit brandt. Lekker lang uitslapen dus, knus en warm in je comfortabele bed luisteren naar de stilte. Zorg in ieder geval dat je voorzien bent van een comfortabele tent tijdens het kamperen.
  4. Altijd plek; in tegenstelling tot de zomer waar je lang van tevoren een plekje moet reserveren wil je op je favoriete camping kunnen staan, is er tijdens de wintermaanden (bijna) altijd plek. Wordt er sneeuw verwacht en besluit je last-minute op pad te gaan, je vindt gegarandeerd een kampeerplek.
  5. Geen ongedierte; word je in de zomer nog wel eens lastig gevallen door vliegen op je eten of lek geprikt door muggen in je tent… Don’t panic, in de wintermaanden geen last van!

Faciliteiten op wintercampings

Wie dit jaar wil genieten van de stille, winterse natuur, het opwarmen aan een kampvuurtje en het slapen in de frisse buitenlucht kan bij verschillende campings terecht. Lees vooraf goed welke speciale winterfaciliteiten er zijn, zoals een verwarmde slechtweervoorziening, verwarmd sanitair en op welke manier er vuur kan worden gemaakt bij de tent, camper of caravan.

Een emaille mok met de tekst The adventure begins, gevuld met sneeuw

Geopende Natuurkampeerterreinen in de winter

Ook bij de natuurcampings kennen ze de charme van het kamperen in het laagseizoen en zien ze een toename in het aantal winterovernachtingen. Tijdens de winter zijn er steeds meer Natuurkampeerterreinen en GroepsNatuurkampeerterreinen open, waaronder Nivon Morgenrood.

Glamping in de winter

Zie je het toch niet zo zitten om in de winter te gaan kamperen of is jouw favoriete camping gesloten in de winter? Kies dan voor een glamping accommodatie met lekkere warme dekens, een kachel en sommige zelfs met privé sanitair. Kies bijvoorbeeld voor een polderhuisje met houtkachel bij Groene Camping in de Polder, een dome bij Costa Kabrita of deze stoere boomhut op de Veluwe, mét glijbaan!

Zin om in de winter te gaan kamperen? Bekijk dan eens ons overzicht met campings die het hele jaar open zijn.