Wanneer je op vakantie gaat wil je graag dat je gezin compleet is. Naast je geliefde, je kinderen en misschien zelfs opa en oma neem je je trouwe viervoeter het liefste ook mee. Eindeloos wandelen in de mooie natuur… Wat zou hij dat fantastisch vinden! Gelukkig zijn er veel campings waar ook honden welkom zijn, zowel in Nederland als in de rest van Europa. Wel zijn er zaken waar je rekening mee moet houden: warmte, lange autoritten, vaccinaties… Ga goed voorbereid op reis, dat is niet alleen fijn voor jou maar ook voor je hond!

Hondvriendelijke campings in Nederland

Nederland is gek op dieren; dat merk je ook bij de campings. Op veel plekken zijn honden welkom, vaak wel mits ze aangelijnd zijn. In elke hoek van het land is wel een fijne, hondvriendelijke camping te vinden waardoor je eigenlijk nooit ver hoeft te rijden; ideaal voor honden die niet van lange autoritten houden. Kijk bijvoorbeeld eens bij:

Kamperen met je hond in het buitenland

Ook in de rest van Europa vind je een breed aanbod aan campings waar honden zijn toegestaan. Vaak bevinden de kampeerterreinen zich op mooie plekken in de natuur met veel ruimte om te rennen, wandelen en spelen. Met een beetje geluk is er zelfs een plas of vijver waar je hond in mag zwemmen. Het ultieme vakantiegevoel voor jullie allemaal!

Extra voorzieningen voor honden op de camping

Sommige campings hebben net dat beetje extra voor je hond. Een plek waar ze lekker kunnen zwemmen, een veld om vrij te rennen… Bijzondere campings die extra hondvriendelijk zijn:

  • Moens Klint in Denemarken heeft een hondenveld en een speciale hondendouche.
  • Familiecamping d’Olde Kamp in Drenthe heeft een plaggenhut met afgezette tuin, ideaal voor hondenbezitters zonder eigen kampeermiddel.
  • Agriturismo Crose in de Italiaanse regio Piemonte heeft een speciale glamping lodge met aangrenzend een omheinde tuin van 100 vierkante meter waar je hond lekker kan rennen en spelen.

Twee belltenten op een kampeerveld aan het water

Waar moet je rekening mee houden als je gaat kamperen met je hond? 

  • Op veel campings zijn honden alleen welkom mits aangelijnd.
  • Vaak zijn er 1 of 2 honden per kampeerplek toegestaan. Wil je meer honden meenemen? Overleg dit eerst even met de campingeigenaar.
  • Houd rekening met het klimaat. Als je hond niet goed tegen hitte kan is het belangrijk om maatregelen te treffen. Een bodycooler kan een prima oplossing zijn, ook voor lange autoritten.
  • Indien je naar het buitenland gaat controleer dan ruim voor vertrek het paspoort van je hond. Zijn er nog vaccinaties nodig?
  • Maak onderweg voldoende tussenstops en vergeet niet om een drinkbak en een fles water mee te nemen.

Op zoek naar een fijne camping? Bekijk het overzicht van bijzondere campings waar honden welkom zijn!