Ben jij al eens op glampingvakantie geweest? Glamping is een luxe vorm van kamperen: nog niet zo lang geleden nog vrij onbekend, maar inmiddels razend populair. Glamping kan dan ook op steeds meer plekken, dus je kunt het makkelijk dicht bij huis uitproberen. Wat denk je bijvoorbeeld van glamping in België?

Hoe luxe wil je het hebben tijdens je kampeervakantie?

Hoe luxe is glamping dan eigenlijk? Dat verschilt per accommodatie. Vaak slaap je in een safaritent of lodgetent die niet direct op de grond staat, maar op een houten ondergrond. Binnen vind je niet alleen comfortabele bedden, maar vaak ook een volledig ingerichte keuken, toilet, douche of zelfs zo’n klassiek ligbad op pootjes. Buiten is meestal een terras met tuinmeubilair en misschien wel een barbecue. 

Een andere vorm van glamping is slapen in een gepimpte caravan, pipowagen, yurt of andere originele accommodatie. Wist je dat je zelfs kunt slapen in een boomhut of een vogelnestje? Glamping kan dus op allerlei verschillende manieren. Jij bepaalt bij het boeken precies hoeveel luxe en comfort je wilt hebben. 

Glamping in België: de mooiste plekjes 

Behalve het type accommodatie kun je ook nog eens kiezen uit de leukste plekjes bij onze zuiderburen. Wat wil je doen tijdens je glampingvakantie? Houd je van stedentrips, kies dan voor een accommodatie in de buurt van bijvoorbeeld Antwerpen, Brussel of Brugge. Dit zijn stuk voor stuk gezellige steden voor wat sightseeing, shoppen en natuurlijk proeven van de Belgische keuken.

Houd je meer van natuur? Dan heeft België mooie natuurgebieden voor je in petto. Denk maar eens aan de stranden aan de Noordzeekust, met kustplaatsen als Oostende en Knokke. Aan de andere kant van België wachten de bossen, bergen en rivieren van de Belgische Ardennen. Ideaal voor outdoor activiteiten zoals wandelen, fietsen, kanoën of klimmen!

Glamping in de Belgische Ardennen

Zie je jezelf al zitten, op de veranda van je safaritent met uitzicht op een kabbelende beek? ‘s Ochtends ontwaken in je tipi en vanuit je bed naar het bos staren met de geluiden van de natuur om je heen? Er zijn tal van redenen waarom het zo fijn is om af te reizen naar de Belgische Ardennen, we noemen er 5:

  • Glamperen in de natuur, omringd door beboste heuvels
  • Ruime keuze aan outdoor activiteiten
  • Veel cultuur en historie
  • Gedurende het hele jaar leuk
  • Bepaal zelf hoe luxe je het maakt. Een ingerichte huurtent of liever een safaritent met eigen sanitair? Wat dacht je van Camping de la Semois, waar je zelfs kunt slapen in een wijnvat, yurt of dubbeldekker!

Een rode dubbeldekker als accommodatie, onder de bomen.
Glamping in een dubbeldekker bij Camping de la Semois

Extra plezant: België is lekker dichtbij

Wat glamping in België nog extra ‘plezant’ maakt, is dat je voor een vakantie in België niet dagenlang in de auto hoeft te zitten. België is voor Nederlanders letterlijk naast de deur en in het Vlaamse deel kun je je ook nog eens in het Nederlands redden. Zo zit je straks wel heel relaxt voor de door jou gekozen glamping  accommodatie!