Vermijd het massatoerisme; kies voor een kleine camping in Frankrijk! Geniet van de natuur, de heerlijke wijnen, culinaire verwennerij, rust & ruimte. Geen animatie maar eenvoudig vertier voor de kinderen. Vriendjes en vriendinnetjes, een speeltuin, boerderijdieren, hutten bouwen, in bomen klimmen… Er valt zoveel te beleven in de buitenlucht. Terwijl jij eindelijk de tijd hebt om even te ontspannen vermaken de kids zich eindeloos. Vakantie voor iedereen!

bekijk onze campings in Frankrijk

Kleine campings in Frankrijk: weg van de massa

Frankrijk is een ideaal land om ’s zomers te gaan kamperen. Niet voor niets kiezen veel Nederlanders jaar in, jaar uit voor Frankrijk als vakantiebestemming. Maar hoe vind je in zo’n populair vakantieland een camping waar je toch helemaal weg bent van de massa? Gelukkig zijn er, naast grote en drukke campings, ook genoeg rustige en bijzondere campings in Frankrijk

De ene bijzondere camping in Frankrijk is de andere niet. Wat voor ‘bijzonder’ zoek jij? Ben je vooral op zoek naar kleinschaligheid en persoonlijke aandacht, kies dan voor een minicamping of camping à la famille. Die hebben soms maar drie of zes kampeerplaatsen! Op een aire naturelle de camping kampeer je midden in de natuur en op een boerderijcamping ervaar je het authentieke boerenleven en mag je helpen hooien, op de tractor rijden of zelf groente oogsten in de moestuin.

  Geel opblaas speelgoed in het water met spelende kinderen
Camping Les 3Etangs in de Auvergne

De voordelen van een kleine camping in Frankrijk

Kleine campings hebben veel voordelen, niet alleen voor jou maar ook voor de kinderen. Wij zetten de belangrijkste punten voor je op een rijtje:

  • Overzichtelijk: door de kleinschalige opzet van de camping verlies je de kinderen niet snel uit het oog. Verder zijn de kampeerterreinen vaak autovrij waardoor ze veilig kunnen spelen.
  • Ruimte: een kleine camping heeft vaak grote kampeerplekken, midden in de natuur. Op veel campings zijn er geen afgebakende plekken maar mag je zelf kiezen waar je wil gaan staan. Onder de bomen in de schaduw of juist lekker in de zon; de keuze is aan jou.
  • Sfeer: zowel jij als de kinderen maken makkelijk contact met medekampeerders. Er heerst een gemoedelijke en ongedwongen sfeer. Gezelligheid wanneer je er zin in hebt, afgewisseld met rust en ruimte. De perfecte combinatie!
  • Persoonlijke aandacht: op een kleine camping kennen de eigenaren hun gasten bij naam. Er is tijd voor een praatje, ze vinden het leuk om tips te geven over dingen die je kunt doen in de omgeving en ze weten welk kind bij welke ouders hoort. Niet alleen leuk en gezellig maar zo nu en dan ook erg handig.
  • Eenvoudig vermaak: er is helemaal geen animatieteam nodig om de kinderen bezig te houden. De natuur is één grote speeltuin. Daarnaast zijn veel campings gelegen aan een meer of er is een (klein) zwembad. Op een boerderijcamping mag vaak geholpen worden met het verzorgen van de dieren, eieren rapen, een rondje op de trekker… Meer dan genoeg om een onvergetelijke vakantie mee te vullen.

kleine kinderen aan twee picknicktafels in het gras in Limousin   Een zwembad omheind met een houten hek op een familiecamping in Frankrijk
La Nozillière in de Limousin

Een gevarieerd aanbod van kleine campings in Frankrijk

Vergeet ‘straatjes’ met lange rijen caravans op afgebakende plekken. Er zijn ook campings waar je zelf je plekje mag kiezen op een grasveld met veldbloemen en wat schaduwrijke bomen. Behalve op de ruime kampeerplekken voor je tent of caravan kun je op een deel van deze campings ook verblijven in een huurtent of -caravan, een volledig ingerichte safaritent, pipowagen of andere luxe kampeeraccommodatie.

Omdat vakantie vieren vooral relaxt hoort te zijn, maken deze campings het je op zoveel mogelijk manieren gemakkelijk. Soms is er een winkel op het kampeerterrein waar je stokbrood en croissants kunt kopen, maar ook wijn en kaasjes voor op lange zomeravonden. Geen zin om te koken tijdens je kampeervakantie in Frankrijk? Kies dan voor een camping met een restaurant of table d’hôtes, waarbij je ’s avonds kunt aanschuiven voor een gezellige gemeenschappelijke maaltijd.

Zin om te gaan? Bekijk welke kleine campings in Frankrijk wij hebben geselecteerd. Liever wat meer luxe? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor glamping in Frankrijk.