5x winterkamperen in Nederland

Ervaar de magie van winterkamperen

Durf jij het aan: kamperen met temperaturen rond (of misschien wel onder) het vriespunt? Met de juiste uitrusting en voorbereiding trotseer je de kou en geniet je van een bijzondere kampeerervaring in een wondere winterwereld. Word je wakker in een besneeuwd landschap of is het een laagje rijp wat de wereld wit kleurt? Boek een plekje op een van deze 5 wintercampings en ervaar de magie van winterkamperen in Nederland.

1. Charme Camping Hartje Groen in Brabant

Bij Hartje Groen is altijd wat te doen, dus ook in de winter! Een huifkartocht door de Maashorst, yoga, bosbaden, koken boven een vuurtje… Maak een kampvuur bij je eigen kampeerplek (vuurschalen zijn te huur en hout is verkrijgbaar bij de receptie) of zoek de gezelligheid met medekampeerders op bij de gezamenlijke vuurplaats. Kom je in de kerst- of voorjaarsvakantie? Dan staan er een aantal keer per week leuke activiteiten voor kinderen op het programma. Verder is Charme Camping Hartje Groen, gelegen in natuurgebied de Maashorst, een perfecte uitvalsbasis voor mooie wandel- en fietstochten. Opwarmen na een middag in de natuur? De Boshut heeft allerlei lekkers op het menu staan.

   

2. Landgoed Mariahoeve in Drenthe

Op dit sprookjesachtige Natuurkampeerterrein in Drenthe ben je 365 dagen per jaar welkom voor een kampeervakantie in het bos. Op deze prachtige plek in de Drentse wildernis geniet je van rust, ruimte, vuurtje stoken en sterren kijken. Landgoed Mariahoeve heeft geen vaste plekken, je mag bij aankomst zelf kijken waar je jouw kampeermiddel het liefste neerzet. Kies je voor een open plek aan het water of kampeer je liever wat meer beschut in het bos? Er zijn vuurplaatsen en houtkachels, hout is verkrijgbaar op de camping en je kunt een ontbijtje bestellen. Heerlijk!

   

3. Het Bos Roept! in Noord-Holland

In het Robbenoordbos in Noord-Holland ligt Het Bos Roept!: een geliefde natuurcamping waar voor iedere kampeerder een fijne plek te vinden is. Een overdekte vuurplaats, vuurschalen, hot tub en ontbijtservice; allemaal heerlijke extra’s die jouw (winter)kampeervakantie in het bos nog fijner maken. En in de shelter, een gezellige kas-woonkamer, is het heerlijk opwarmen na een winterse wandeling. Je vindt er niet alleen een houtkachel, maar ook een compleet ingerichte keuken, relaxplekken, boeken en spelletjes.

   

4. Oetdoor in de Achterhoek

Van eind december tot begin maart ben je bij Oetdoor in de Achterhoek welkom voor een Scandinavische winterkampeervakantie. Knusse avonden bij het kampvuur, een winterse kanotocht of frisse duik en daarna opwarmen in de hot tub of sauna; dat is vakantie op het Oetdoor Winter Camp. Gebruik van vuurschalen is bij je verblijf inbegrepen en er is een hele verzameling kampvuurpannen die je kunt gebruiken om een stoofpotje of iets anders lekkers op het vuur te bereiden. Ook lekker: in de weekenden is er een ontbijtbuffet en in de huiskamer kun je (behalve als er een event is) opwarmen bij de houtkachel of een spelletje spelen.

   

5. Natuurkampeerterrein de Klashorst in Overijssel

Al jaren favoriet van veel winterkampeerders: Natuurkampeerterrein de Klashorst in Overijssel. Op deze fijne camping nabij Hardenberg ben je bijna het hele jaar door welkom en geniet je, net als op de andere wintercampings, van een aantal fijne extra’s. Na een winterwandeling is het heerlijk opwarmen bij de overdekte vuurplaats, in de sauna of bij de houtkachel bij je eigen kampeerplek. Ook leuk: je kunt een streekproductenpakket bestellen met alle ingrediënten en benodigdheden om pannenkoeken te bakken bij de overdekte vuurplaats. Gezellig én lekker warm in de winter!

   


Ook leuk om te lezen:

Winterkamperen: 5 onmisbare items voor je kampeeruitrusting
Winterkamperen: 10x tips & tricks
7x campings met wellness

De mooie headerfoto van Glaravans is gemaakt door Rob Baas