Dierendag: 4x campings met beestenboel

Favoriet bij kinderen

Pony’s, konijnen, kippen, geiten en andere boerderijdieren… Op veel campings deel je het kampeerterrein met een gezellige beestenboel. Favoriet bij de meeste kinderen, want hoe leuk is het als je ‘s morgens verse eitjes mag rapen voor het ontbijt, de hele dag kan knuffelen en mag helpen met het voeren en de verzorging? In het kader van dierendag zetten we vier bijzondere campings met beestenboel op een rijtje!

1. De Steenuil in Noord-Brabant

Camping en speelboerderij de Steenuil in Noord-Brabant is een paradijs voor dierenliefhebbers. Voor kinderen is het hier elke dag feest: ’s morgens ontbijten met verse eieren van de kippen, knuffelen met de beestenboel, voeren met de boer en als kers op de taart een ritje in de huifkar of op de pony. Verder heeft de camping een binnen- en buitenspeeltuin en staan er leuke activiteiten op het programma! Zin om hier vakantie te vieren? Je bent welkom met je eigen kampeermiddel of in een ingerichte Bell tent.

     

2. Familiecamping d’Olde Kamp in Drenthe

Bij familiecamping d’Olde Kamp deel je het kampeerterrein met geiten, ezels, kippen en konijnen. Twee keer per dag moet de beestenboel gevoerd worden en daar mag je als campinggast mee helpen. Campingeigenaar Bert vindt het leuk om de kinderen erbij te betrekken en maakt er maar al te graag een feestje van. Op het terrein staan ook zes plaggenhutten waar je in kunt overnachten. Eentje is extra bijzonder, deze wordt namelijk bewoond door twee geiten. De geiten staan achter een glazen wandje zodat je geen last hebt van geurtjes en geknabbel, maar ze er wel gezellig bij zijn.  En ‘s morgens mogen de kinderen ze samen met Bert naar de wei brengen. Hoe leuk is dat?

De luxe plaggenhut met een geitje voor de deur   Een geitje kijkt door het raam naar een gezin aan de ontbijttafel

3. Minicamping Op den Boender in Limburg

In Noord-Limburg ligt Minicamping Op den Boender, een camping met een gezellig kampeerveld voor families met kinderen en een deel voor natuurliefhebbers die in alle rust willen genieten van de mooie omgeving. Hier ben je welkom met je eigen kampeermiddel of in een glamping accommodatie. Er zijn luxe safaritenten en gepimpte caravans. Kies je voor een verblijf in een gepimpte caravan, dan heb je uitzicht op de gezellige dierenweide waar de cavia’s, konijnen, varkens en kippen lekker rondscharrelen. Kinderen mogen helpen met verzorgen, voeren en eitjes zoeken.

   

4. Minicamping d’Elf Ieken in Friesland

Minicamping d’Elf Ieken in Friesland is een fantastische plek voor gezinnen met kinderen. Direct naast het kampeerterrein vind je de speel- en kinderboerderij die bij de camping hoort. Hier kunnen kinderen het knuffelen met de geitjes en andere dieren afwisselen met ravotten in de speeltuin. De trekkers, skelters, trapkarren, draaimolen, kabelbaan, airtrampo en waterspeelplaats zijn goed voor uren speelplezier.

Vier kinderen springen op de trampoline.   Geitjes in de wei


Ook leuk om te lezen:

Kamperen bij de boer
3x kamperen bij de boerin
Glamping bij de boer