Een adults only camping is perfect voor wie graag kampeert zonder enthousiast rondrennende kinderen. En dat zijn echt niet alleen senioren hoor: steeds meer (jong)volwassenen ontdekken hoe fijn het kan zijn om te kamperen op een camping zonder kinderen. Het is er heerlijk rustig, maar dat betekent niet dat je je hoeft te vervelen. Op een adults only camping heb je alle ruimte om ongestoord van je kampeervakantie te genieten, maar zijn er vaak ook genoeg mogelijkheden om de gezelligheid met medekampeerders op te zoeken. Benieuwd wat onze favoriete adults only campings zijn? We vertellen er graag alles over.

Adults only campings in Nederland en Frankrijk

Op Bijzonderecamping.nl vind je veel kindvriendelijke campings, maar voor de kampeerder zonder kinderen (of voor wie ze een keer bij opa en oma dropt) en de vakantie graag zonder gegil doorbrengt hebben we een aantal fijne adults only campings verzameld.

 1. La Petitière: in de prachtige Franse regio Normandië vind je dit kleinschalige vakantieparadijs voor volwassenen. De camping is hondvriendelijk (de kampeerplekken zijn zelfs omheind), heeft een zwembad, gezellige buitenbar en in het hoogseizoen is er elke week een table d’hôte. Je bent welkom met je eigen kampeermiddel of in een retro caravan, gezellig ingericht met brocante spulletjes.
   
     

 2. Qui Vivra Verra: ook al zo’n parel van een camping in Normandië! Op deze kleinschalige adults only camping in Frankrijk ben je het hele jaar door welkom met je eigen kampeermiddel, in de ingerichte tentbungalow of in een van de B&B kamers. Je kunt dagelijks aanschuiven voor een gezamenlijke maaltijd, ‘s morgens wordt er een uitgebreid ontbijt geserveerd en 1x per week staat er een Normandische table d’hôte op het programma. Lekker én gezellig!
   
     

 3. De Zoete Aagt: een officiële adults only camping is het niet, maar gezien de voorzieningen en opzet van de camping is de kans dat je hier rondrennende kinderen treft zeer klein. De camping, een charmecamping in Franse sfeer, ligt op een prachtige locatie aan de voet van de Sint-Jansberg en tegen het Duitse Reichswald aan. Je kampeert op de grens van Gelderland en Limburg, op een energieneutrale camping met veel bijzondere bomen én een gezellige orangerie met houtkachel die dienst doet als huiskamer. Geen eigen kampeermiddel? De Zoete Aagt heeft ook een aantal mooie accommodaties te huur.
   
     

 4. Røstig: geen adults only camping maar glamping. Op deze bijzondere vakantieplek aan de Linge logeer je in een ingerichte tipi en geniet je van een uitgebreid activiteitenprogramma. Elke tipi heeft een eigen kano, vuurschaal en houtkachel; wat een luxe! Bij de horecagelegenheid kun je aanschuiven voor een (vegetarisch) hapje en drankje, er is een hot tub en verspreid over het terrein zijn allemaal fijne relaxplekjes te vinden. Dagelijkse workshops en activiteiten (2 of 3 per dag) zijn standaard bij je verblijf inbegrepen.
   
   

Bekijk alle adults only campings die we hebben verzameld

Benieuwd welke adults only campings en glampings we nog meer hebben verzameld? Kijk dan in ons overzicht met campings voor volwassenen.

De mooie foto in de header is gemaakt bij Qui Vivra Verra