Zo klein als ons landje is, zoveel mooie kampeerplekken kun je er vinden. De vele campings in Nederland variëren van klein tot groot, van eenvoudig tot luxe en van stadscamping tot Natuurkampeerterrein. Er is dus altijd wel een camping die bij je past, maar hoe maak je een keuze uit al dat aanbod? We vertellen je alles over de mogelijkheden van kamperen in Nederland. Lees snel verder of neem alvast een kijkje tussen het aanbod bijzondere campings in Nederland.

Waar vind je de bijzondere campings in Nederland?

Je zou eerst kunnen bedenken in welk deel van Nederland je wilt kamperen. Hou je van het strand en zoek je een camping aan de Nederlandse kust? Dan kun je kiezen voor een vakantie in Zeeland, Friesland of op de Waddeneilanden. Maar ook aan de Noord- en Zuid-Hollandse kust zijn fijne campings te vinden.

Zoek je een omgeving waar je lekker kunt fietsen en wandelen door de bossen of weilanden? Dan is een camping op de Veluwe of in Limburg een goede keuze. Ook in provincies als Drenthe en Noord-Brabant zijn prachtige stukjes Nederland te vinden.

Stadscampings in Nederland

Wist je dat sommige campings in Nederland zich ook heel goed lenen voor een stedentrip? Als je je camping slim kiest, zit je zo in je favoriete stad, of juist in een stad die je graag wilt leren kennen. Na een dag shoppen, bezienswaardigheden bekijken en terrasjes pakken, zit je ’s avonds weer lekker in het groen. Een ideale combinatie! Stadscamping Deventer is er zo eentje. Deze camping heeft een unieke ligging aan de rivier de IJssel, met uitzicht over het centrum van Deventer. Neem het pontje naast de camping en je wandelt zo de stad in.

  Stadscamping Deventer

Verschillende type campings

Behalve de locatie van de camping heb je ook nog eens volop keuze in het soort camping dat je zoekt. Ga je voor landelijk, dan kun je gaan kamperen bij de boer of op een kleine charme camping. Op een Natuurkampeerterrein voel je je echt één met de natuur; een perfecte keuze als je even helemaal weg wilt uit de dagelijkse drukte. Natuurlijk kamperen wil trouwens niet zeggen dat een verblijf op zo’n camping afzien is: op veel landelijke campings in Nederland word je bijvoorbeeld verwend met verse biologische producten of gerechten. Als je geluk hebt, kun je zelfs een hout gestookte sauna op wielen bij je tent laten parkeren voor een ultiem natuurlijk verwenmoment.

Over verwennerij gesproken: op veel campings in Nederland kun je ook kiezen voor glamping, waarbij je verblijft in een compleet ingerichte safaritent, gepimpte caravan, pipowagen of andere bijzondere huuraccommodatie. Ga je kamperen met kinderen, dan is een iets grotere camping met speelkameraadjes en voorzieningen voor kinderen het overwegen waard. 

Welke camping past bij jou?

Je ziet, als je kiest voor een kampeervakantie in Nederland zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Alleen al van het uitkiezen van een geschikte kampeerplek kun je helemaal vrolijk worden. Een selectie van de leukste campings hebben we hieronder alvast voor je bij elkaar gezet. Veel plezier met kiezen!

Op zoek naar een leuk vakantieadres? Neem een kijkje tussen het aanbod campings in Nederland!