Daktent kamperen: steeds meer Nederlanders doen het! En dat is niet voor niets, want deze manier van kamperen heeft een aantal hele fijne voordelen. Benieuwd naar de voordelen of wil je graag een daktent huren? We hebben alle informatie voor je verzameld.

De voordelen van kamperen met een daktent

Nu je steeds vaker (stoere) auto’s met daktenten op campings ziet verschijnen, vraag je je misschien wel af waarom deze manier van kamperen zo snel in populariteit toeneemt. De voordelen van kamperen met een daktent op een rijtje:

  • Hoog & droog: wanneer er een keer een buitje valt (of misschien meer dan een), hoef je je geen zorgen te maken over een natte en modderige ondergrond. In de daktent op je auto slaap je hoog en droog!
  • Snel opgezet: opzetten kun je het eigenlijk niet noemen, een daktent hoef je alleen uit te klappen en je bent klaar. Je opgemaakte bed kun je zelfs laten liggen in de ingeklapte tent, dat scheelt weer ruimte in de auto.
  • Vrijheid: het ligt natuurlijk aan je auto, maar over het algemeen kun je met een daktent-combinatie op plekken komen waar je met een caravan of camper onmogelijk zou kunnen kamperen. Hetzelfde geldt voor een tent, waarbij je ook sterk afhankelijk bent van de ondergrond. Een auto met daktent kun je in principe overal neerzetten (mits toegestaan natuurlijk). Wat een vrijheid!

Huur een daktent

Zie je het wel zitten, dat kamperen met een daktent? Natuurlijk kun je er meteen vol voor gaan en een daktent aanschaffen, maar je kunt er ook eentje huren. Kees van VAN HET PAD verhuurt twee Land Rovers met daktent, compleet met kampeeruitrusting. Een fijne optie voor wie zelf geen auto heeft of hier liever geen daktent op plaatst. En natuurlijk perfect voor wie graag offroad gaat, daar zijn de stoere Land Rovers namelijk uitermate geschikt voor!


VAN HET PAD verhuurt Land Rovers met daktent, de foto in de header is ook gemaakt door VAN HET PAD