Huttopia Campings liggen op mooie locaties in de natuur. Een camping in de bergen, aan het water, in het bos, op het platteland of bij zee; met meer dan 40 locaties in Frankrijk en Nederland is er altijd wel een Huttopia Camping die voldoet aan jouw wensen. Benieuwd welke mogelijkheden er allemaal zijn en wat je kunt verwachten als je een vakantie boekt bij Huttopia? We zetten alle informatie voor je op een rijtje.

Natuur, ruimte en comfort

Bij Huttopia staan natuur en ruimte centraal. De Franse organisatie combineert het vrije gevoel van kamperen met comfort en gemak. Qua accommodatie is er voor ieder wat wils: van een basic kampeerplek tot een glamping accommodatie met privé sanitair, dit alles passend bij de natuurlijke omgeving. Verwacht bij Huttopia geen rijen met bungalows, maar sfeervolle accommodaties die passen in het landschap.

Handig om te weten: op de website van Huttopia staat bij elke camping een symbool met twee, drie of vier blaadjes. Hoe meer blaadjes, hoe mooier de natuur op het terrein.

Kamperen op een Huttopia Camping

Op een Huttopia Camping heb je de keuze uit verschillende soorten kampeerplaatsen, welke dit precies zijn verschilt per terrein. De mogelijke opties zijn:

  • Comfortplek met picknicktafel en elektriciteit
  • Natuurstaanplaats zonder elektriciteit
  • Kampeerplaats aan de rivieroever met elekticiteit
  • Camperplaats

Huttopia Camping La Plage Blanche met kampeeplekken aan de rivier

Glamping accommodaties

Geen eigen kampeermiddel of laat je deze liever een keertje thuis? Boek een glamping accommodatie op een Huttopia Camping. Van een relatief simpele ingerichte tent tot een cottage met badkamer, van een tent met houtkachel voor koudere dagen tot een gezellige pipowagen. Maak je verblijf zo luxe als je zelf wilt! Door het gebruik van canvas en hout passen de accommodaties goed bij de natuurlijke omgeving.

Faciliteiten & activiteiten op een Huttopia Camping

Voor een comfortabel en zorgeloos verblijf zijn er verschillende faciliteiten te vinden op een Huttopia Camping. Een winkeltje waar je ‘s morgens broodjes kunt halen, een foodtruck met verse pizza’s, een zwembad met ligbedden… Alles voor een onvergetelijke vakantie! In de zomer staan er leuke activiteiten op het programma waarbij natuur, sport, theater en creativiteit centraal staan. De exacte faciliteiten verschillen per camping, op de website van Huttopia vind je alle informatie.

De mooiste Huttopia Campings

Lijkt het je leuk om vakantie te vieren op een Huttopia Camping? Dit zijn onze favoriete locaties:

  • Camping Huttopia de Roos aan de rivier de Vecht in het Vechtdal in Overijssel. Dit is een van de campings met kampeerplekken aan de rivieroever en natuurkampeerplaatsen.
  • Camping Huttopia Calvados-Normandie in de Franse regio Normandië. Een groene camping met o.a. natuurkampeerplaatsen en speciale plekken voor campers.
  • Camping Huttopia La Plage Blanche aan de rivier de Loue in Oost-Frankrijk. Voor een bijzondere kampeerervaring boek je hier een natuurkampeerplaats of een mooi plekje aan het water.
  • Camping Huttopia Saumur is een groene camping met uitzicht op de Loirevallei. Een kampeerplek met uitzicht op de Loire maakt je vakantie hier extra bijzonder.
  • Camping Huttopia Fontvieille in de Provence, waar je kampeert in de schaduw van de dennenbomen.

Huttopia Camping Fontvieille in de Provence