Kamperen is het ultieme onthaasten. Zodra je bent aangekomen op je camping, is de dagelijkse sleur heel ver weg. Hier heb je tijd voor jezelf, tijd voor elkaar en tijd voor de goede dingen in het leven. Gelukkig zijn er in Nederland genoeg kleine campings te vinden waar dat goede leven op je wacht. Als je alle tijd hebt voor jezelf en voor elkaar, merk je al snel dat je verder niet veel nodig hebt. Daarom is een verblijf op de camping ook zo fijn: daar vind je alles wat je nodig hebt, zonder overbodige drukte eromheen.

Zin in een kampeervakantie in eigen land? We vertellen je graag meer over de leukste kleine campings in Nederland! Lees snel verder of kijk alvast tussen het aanbod campings in Nederland.

De voordelen van kleine campings

Drukte van uitgebreide animatieprogramma’s of groepen jongeren die ’s avonds laat terugkomen uit de disco; daar hoef je op een kleine camping niet bang voor te zijn. In plaats daarvan hangt er een persoonlijke sfeer. De eigenaren heten je van harte welkom en delen maar al te graag hun paradijsje met jou. En omdat je medekampeerders op een kleinschalige camping niet opgaan in de massa, maar al snel bekende gezichten voor je worden, voelt de omgeving binnen de kortste keren heel vertrouwd.

Ga je kamperen met kinderen, dan hoef je op een kleine camping niet bang te zijn dat ze verdwalen. Daar is het kampeerterrein simpelweg te overzichtelijk voor. Mochten ze toch een keer hun tent of caravan niet kunnen terugvinden, dan is er altijd wel iemand in de buurt die weet waar ze thuishoren.

Groene Camping in de Polder, een kleinschalige camping vlakbij N.P. de Biesbosch

Kleine campings in Nederland met glamping

Teruggaan naar zo’n vertrouwde basis wil trouwens niet zeggen dat een verblijf op een kleinschalige camping niet luxe kan zijn. Ook op deze campings kun je ‘glamperen’ in een volledig ingerichte huuraccommodatie, zoals een stoere safaritent of een opvallende pipowagen. Geen gesjouw met spullen of primitief gedoe dus, maar in alle comfort genieten van de rust.

Wel een eigen kampeeruitrusting? Steeds vaker kun je een comfortabele kampeerplek reserveren met privé sanitair.

Welke kleine camping in Nederland kies jij?

Lijkt een verblijf op zo’n camping in Nederland je wel wat? Droom dan eens weg bij de bijzondere campings die we voor je hebben verzameld. Wat past bij jou: een officieel erkend Natuurkampeerterrein misschien, een karakteristieke charmecamping of een leuke, kleine camping in Zeeland? Of ga je liever kamperen bij de boer, waar kinderen mee mogen als de boer de koeien uit de wei gaat halen en je misschien zelfs een kalfje geboren ziet worden? Het kan allemaal. De keuze aan kleine campings in Nederland is er groot genoeg voor.

Op zoek naar een leuke plek voor je kampeervakantie in eigen land? Bekijk ons aanbod bijzondere campings in Nederland eens!

De mooie foto in de header is gemaakt bij Landgoed de Hoevens