Ben jij een echte natuurliefhebber die graag midden in het groen kampeert, op een plek waar je gegarandeerd in alle rust geniet van je verblijf? Of wil je samen met je gezin kamperen op een kindvriendelijke natuurcamping met eindeloos buitenspeelplezier? We zetten onze tips voor je op een rijtje.

Een natuurcamping voor rustzoekers

Wie veel waarde hecht aan rust en stilte, kan het beste kiezen voor een kleinschalige natuurcamping met ruime plekken. En hoewel spelende kinderen zorgen voor leven in de brouwerij, kan het (als je zonder kinderen kampeert) ook eens heerlijk rustig zijn om voor een adults only natuurcamping te kiezen. Benieuwd op welke bijzondere campings je in alle rust van de natuur geniet? Kijk eens naar deze opties:

  • Les 3Etangs: een prachtige camping in Frankrijk met zes tot tien (tent)kampeerplekken en verschillende meertjes. Hier geen heggen of afgebakende plekken, je kampeert midden in de natuur op een glooiend terrein.
  • Landgoed Börkerheide in Drenthe, een bijzondere natuurcamping met een ven, bossen en heidegebied. Natuur in overvloed!
  • Qui Vivra Verra in de Franse regio Normandië. Omringd door groen kom je op deze adults only camping gegarandeerd tot rust. 
  • De Zoete Aagt: een groene landschapscamping op de grens van Gelderland en Limburg, tegen het Duitse Reichswald. Voornamelijk gericht op volwassenen.


Foto: Les 3Etangs

Kindvriendelijke natuurcamping

Hutten bouwen, verstoppertje spelen in het bos, marshmallows roosteren bij het kampvuur… Kamperen op een natuurcamping is een bijzondere belevenis voor kinderen. Zin om te gaan? Met deze natuurcampings doe je je kinderen (en jezelf) een groot plezier:

  • Netl de Wildste Tuin: een enorme natuurspeeltuin in Flevoland met twee kampeerterreinen, een strandje, modderglijbaan, inspiratiepad en nog veel meer. Hier geen plastic speeltoestellen maar volop natuur!
  • Camping Lolotte: op de grens van Gelderland en Overijssel vind je deze heerlijke vakantieplek met heel veel buitenspeelruimte. De perfecte plek voor kinderen (en ouders) die niet vies zijn van modder. Hier beleef, ontdek en creëer je samen in de natuur!
  • Huttopia Camping de Roos: aan de rivier de Vecht in Overijssel ligt deze groene natuurcamping. Voor kleine kinderen is er een ondiep deel afgezet, oudere kinderen en volwassenen nemen een verfrissende duik vanaf een van de vlonders. Verder heeft de camping verschillende speelplaatsen, een winkeltje, eetgelegenheid en worden er leuke activiteiten georganiseerd.

Tunneltenten en caravans aan de rand van rivier de VechtFoto: Huttopia Camping de Roos

Geen eigen kampeermiddel? Boek een accommodatie op een natuurcamping

Wil je graag vakantie vieren op een mooie natuurcamping, maar heb je geen eigen kampeermiddel? Laat je inspireren door onze verzameling glamping accommodaties, waarvan een groot deel te vinden is op natuurcampings!