5 tips voor een glampingvakantie met je hond

Glampen met je harige vriend

Neem je je trouwe viervoeter graag mee op vakantie, maar laat je je kampeermiddel liever een keertje thuis? Ga glampen met je harige vriend! Een luxe kampeeravontuur met je hond, waarbij je overdag samen de omgeving verkent en ‘s avonds ontspant bij het kampvuur.

De voordelen van glamping met je hond

Glampen met je hond kan een geweldige ervaring zijn omdat het je de mogelijkheid geeft om quality time door te brengen met je favoriete viervoeter, maar ook omdat je (waarschijnlijk) veel meer ziet van de natuur om je heen. Daar waar je zonder hond misschien kiest voor meer stad en strand, zal je met je hond veelal lange wandelingen maken. Bovendien is een hond vaak een laagdrempelig onderwerp van gesprek en maak je eenvoudig contact met mede glampeerders en locals. Genoeg redenen dus om je hond een keer mee te nemen op glampingvakantie!

Enthousiast? We delen graag vijf handige tips om de glampingvakantie met je hond tot een succes te maken.

Tip 1: Kies een hondvriendelijke glampinglocatie

Zoek naar glampingbestemmingen die specifiek hondvriendelijk zijn en/of waar je hond welkom is.  Vergeet ook niet om je harige medereiziger te vermelden bij je boeking. Tip: bekijk ons lijstje met mooie locaties waar glamping met je hond mogelijk is.

Tip 2: Neem een fijne mand, mat of bench mee waar je hond aan gewend is

Dit helpt hem om zich thuis te voelen op de glampinglocatie. En wees een goede gast; sta het niet toe dat hij op de bank of op het bed slaapt.

Tip 3: Plan leuke buitenactiviteiten met je hond

Maak een lijst van leuke buitenactiviteiten die je samen met je hond kunt doen. Wandelen, zwemmen, frisbeeën of gewoon ontspannen in de natuur. Vergeet niet om tijdens een intensieve wandeling voldoende water voor je hond mee te nemen.

Tip 4: Houd rekening met het weer

Het beste jaargetijde en de ideale bestemming om te glampen met je hond hangt af van verschillende factoren, waaronder de hoogte, het klimaat en het soort hond dat je hebt. Pas op met kortsnuitige rassen, hier ga je beter niet mee de bergen in. En je hond met lange en dikke vacht doe je ook geen plezier met een vakantie in Griekenland in de zomer. Over het algemeen worden de lente en de herfst vaak beschouwd als de ideale seizoenen; de temperaturen zijn dan vaak gematigder en het is rustiger op de glamping.

Tip 5: Check op tijd de lokale regels en voorschriften

Als je naar het buitenland gaat heb je in ieder geval een paspoort en geldige inentingen nodig, maar voor sommige landen gelden er extra regels. Naar Frankrijk is reizen met sommige rassen niet gemakkelijk, daar gelden extra regels voor vechthondenrassen. Ga je naar Noorwegen, een ideale honden bestemming ook in de zomer, dan moet Wodan en ook Fifi behandeld zijn tegen lintwormen.

Tot slot: vergeet niet te genieten en denk aan de poepzakjes!


Dit artikel is geschreven door Bernadette Kuijpers van Camping Lazy:

‘Liefde voor alles wat leeft’ vat wel een beetje samen wat belangrijk voor Bernadette is. Na tien bijzondere jaren in Afrika heeft ze wat echt belangrijk was in een oude Landcruiser gepakt. Haar man, de twee honden, extra diesel en water en een eenvoudige kampeeruitrusting. Na een spannende reis dwars door de Sahara belandde ze in 2008 in Slowakije. Hier runt ze een kleine boerderij met een heerlijke camping. Lammetjes in het vroege voorjaar en elke zomer weer omringd door lieve grote en kleine mensen, dat is haar leven!