Getest: Camping Welgelegen

Een verslag van een heerlijk verblijf in de pipowagen bij Camping Welgelegen in het Friese Workum. Puur genieten omringd door natuur!

Roadtrip naar Friesland

De zomer is officieel begonnen en ik mocht deze inluiden bij Camping Welgelegen in het Friese Workum. Een eindje rijden vanuit Arnhem maar zeker de moeite waard! Na een tussenstop in Zwolle voor een rondje shoppen & lunchen reden we door naar het noorden om een nachtje te logeren in een knusse pipowagen. De navigatie leidde ons langs velden en weilanden en omringd door groen en water kwamen wij moeiteloos in de stemming voor een verblijf in het mooie Friesland!

Pipowagen met paard in de wei   

Een warm welkom in Workum
Tegen het eind van de middag reden we het erf van Cobie op. We dronken koffie op de binnenplaats en een echt vakantiegevoel overspoelde ons. Tussen de planten en bomen, gezellige zitjes en azuurblauwe accessoires kreeg ik het gevoel dat ik in Spanje of Frankrijk was beland… Heerlijk! De ongedwongen sfeer maakte dit gevoel compleet en onze dag kon nu al niet meer stuk.

Terrasstoelen aan de rand van de natuurlijke zwemvijver

Logeren in een pipowagen
Na gezellig gekletst te hebben kregen we een korte rondleiding over het terrein en kwamen we uit bij onze slaapplek voor de komende nacht: de schattigste pipowagen die ik ooit gezien heb! Ik was er meteen helemaal weg van, zo knus en gezellig ingericht. De gordijnen gemaakt van stofjes uit het nabijgelegen dorp Hindeloopen, het gasstelletje, de stoeltjes en de veranda… Alles klopte! Er stond een lekker flesje wijn voor ons klaar, het bed was opgemaakt en de strandstoelen voor de deur stonden op ons te wachten. De ligging pal voor de ecologische zwemvijver was geweldig! In zo’n mooie omgeving is het niet moeilijk om te ontspannen. Als kers op de taart brak het zonnetje door, zo fijn!

Blauwe witte strandstoelen in het gras

Pizza time!
Tegen de avond nodigde Cobie ons uit voor een pizza uit eigen steenoven. Dat hoef je mij geen twee keer te zeggen! We zochten een plekje in de kantine onder de kiteschool, een gezellige plek voor een hapje en een drankje, en kozen een pizza van de kaart. Vol verwachting (en honger) wachten wij op ons diner en het duurde niet lang voordat er twee dampende pizza’s voor onze neuzen stonden. En wat waren ze heerlijk! Een lekkere bodem en rijkelijk belegd. Een echte aanrader voor als je een keer geen zin hebt om te koken of buiten de deur te eten. 

Een veranda met wit tafeltje, zomerse bloemetjes en een rode lantaarn

Meer dan een camping
Onder het genot van de pizza kletsten wij gezellig met gastvrouw Cobie. Ze vertelt ons over haar camping, haar trots, haar levenswerk! Door de jaren heen is er veel veranderd en het resultaat mag er wezen. De camping ziet er uitnodigend uit en er is een brede keuze aan accommodaties. Je bent welkom om te komen logeren met je eigen kampeermiddel maar ook in een pipowagen, zelf getimmerde VW busjes, trekkershut, ingerichte tent of B&B kamer. Na een wandeling over het terrein keren wij terug naar onze pipowagen. We drinken een wijntje op de veranda en komen tot de conclusie dat Welgelegen een heerlijke plek is

Twee houten volkswagen busjes op het kampeerveld

Rise and shine
Na een goede nachtrust ontwaken we met het geluid van de vogels. Even wakker worden en daarna richting de ontbijtzaal. De geur van vers afgebakken broodjes komt ons tegemoet. We beginnen de dag goed met harde broodjes, Fries suikerbrood, een eitje, koffie en een sapje. Heerlijk! De zon schijnt dus we ontbijten lekker buiten op de binnenplaats. Na het ontbijt nemen we een duik in de ecologische zwemvijver. Nog een beetje aan de koude kant maar zeker goed te doen! Een fris begin van een fijne dag.

Drie jongens springen in het zwembad op de camping

Op stap in de omgeving
In de nabije omgeving van Camping Welgelegen hoef je je geen moment te vervelen. Fietsen en wandelen door de natuur, het water op met de kiteschool, varen, kanoën, leuke dorpjes en steden, lekker eten en drinken en vooral genieten! Voor een dagje shoppen ben je in Sneek, op ongeveer een half uur rijden aan het juiste adres.

Conclusie: een vakantie bij Camping Welgelegen in het mooie Friesland is écht een aanrader!

Praktische informatie:
Waar? Camping Welgelegen in Workum, Friesland
Wat? Pipowagens, trekkershutten, ingerichte tenten, B&B kamers en kampeerplaatsen.
Extra: kiteschool, kantine met pizza’s en drankjes, ontbijt, ecologische zwemvijver, 1x per week chill & grill.