Getest: glamping in de Marrakesh bij Kampari

Luxe kamperen in Friesland

Kampari is een bijzondere vakantieplek in Friesland. Op een door bomen omringd terrein, vrij uniek in dit deel van Nederland, vind je slechts één kampeerplek en acht glamping accommodaties. Elke accommodatie heeft een andere inrichting, passend bij een thema. De nieuwste aanwinst is de Marrakesh: twee caravans en een overdekte buitenkeuken, gepimpt en ingericht in 1001 nacht stijl. Ik had de eer om er een nachtje te logeren, het liefste was ik er nog 1000 gebleven.

Vakantie in Friesland

Het laatste stuk van de route naar Kampari, gelegen aan een dooplopende weg op het platteland van Delfstrahuizen, krijg ik een heerlijk vakantiegevoel. De zeilboten op de Friese Meren, spelende kinderen op het strand, uitgestrekte weilanden… Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen door Willem, samen met Wendy zorgt hij ervoor dat gasten bij Kampari een onvergetelijke tijd hebben. 

Glamping in de Marrakesh

De Marrakesh staat op het eerste deel van het terrein, naast kampeerplek de Beukenhorst. De twee caravans staan in een L-vorm, het middenstuk is overdekt en ingericht als ruime buitenkeuken. De caravans zijn volledig gestript en opnieuw ingericht, een foto van kruiden op de markt van Marrakesh diende hierbij als inspiratiebron. In de ene caravan heb je ruimte om te zitten, de andere dient als slaapkamer. Er is een ruim tweepersoonsbed en een stapelbed.

De caravans en buitenruimte zijn met oog voor detail opgeknapt en ingericht. De tegeltjes op de muur, de kussentjes, een waterpijp, windlichten, gezellige lampjes… Alles past bij het thema. De buitenkeuken, onder andere ingericht met een eettafel, is omringd door luchtige gordijnen in sfeervolle kleuren. Zo heb je lekker veel privacy, maar geen opgesloten gevoel.

Wil je even lekker in de zon zitten? Voor de accommodatie staan een picknicktafel en loungestoelen.

Privé sanitair en opgemaakte bedden

Bij Kampari hebben alle accommodaties privé sanitair, heerlijk luxe want zelfs de handdoeken liggen al voor je klaar. Bij de Marrakesh ligt de badkamer tegenover de accommodatie, op nog geen 10 meter afstand. En wat ook zo fijn is: de bedden zijn bij aankomst al opgemaakt. Wat een luxe, de vakantie kan direct beginnen!

Ook leuk voor gezinnen

Kom je met z’n tweeën, dan is de Marrakesh een heerlijk romantisch plekje met lekker veel ruimte. Maar ook voor gezinnen is het een fijne accommodatie, de slaapcaravan biedt plaats aan twee volwassen en twee of drie kinderen (in het onderste deel van het stapelbed kunnen twee kleine kinderen slapen). In de wooncaravan heb je voldoende ruimte om met z’n vijven aan tafel te zitten, fijn als het een keer wat frisser is. Verwacht bij Kampari geen animatieteam of zwembad, wel heel veel ruimte om buiten te spelen.

Kanoën, zeilen, fietsen, …

Willem en Wendy zijn altijd in voor een gezellig praatje, maar geven je ook alle ruimte en privacy om rustig van je vakantie te genieten. Ze voorzien je graag van tips en informatie over de omgeving, maar mocht je ze even niet kunnen vinden op het grote terrein, dan kun je ook een kijkje nemen in de online portal. Hier vind je allerlei informatie en kun je eenvoudig broodjes en boodschappen bestellen, deze worden bezorgd door de plaatselijke supermarkt.

Wil je het water op met een (zeil)boot of kano? Willem vertelt je graag waar je het beste terecht kunt voor de verhuur. Zelf verhuurt hij kano’s en biedt hij gasten de mogelijkheid om mee te varen op zijn eigen zeilboot. Ook voor fietsverhuur kun je bij Kampari terecht.

Wij kozen ervoor om met een kano op pad te gaan. Willem wees ons naar een deel van de Tjonger waar je (bijna) niemand tegenkomt en je lekker kunt wegdromen bij het uitzicht over het water. Heb je de smaak te pakken dan kun je doorpeddelen naar het dorp Langelille.

Nog meer luxe: hot tub & vuurplaats

Voor een zalig einde van de dag reserveer je de houtgestookte hot tub. Tip van Willem: maak er ‘s avonds met z’n tweeën gebruik van en laat de kinderen de volgende ochtend lekker hun gang gaan, het water is dan nog op temperatuur. Voor een avondje relaxen of marshmallows roosteren bij het kampvuur is er een vuurplaats.


Zin om te gaan of benieuwd welke accommodaties er nog meer zijn? Hier vind je alle informatie over Kampari.