Italië: 5x kamperen in Le Marche

Tussen bergen & zee

Een kilometerslange kustlijn, glooiende heuvels, Italiaanse dorpjes en kampeerplekken met panoramisch uitzicht… we hebben het natuurlijk over Le Marche! Deze Italiaanse regio (ook wel bekend als de Marken) ligt in het midden van Italië, tussen de Apennijnen en Adriatische zee. Het is een veelzijdige vakantiebestemming die (nog) niet is overspoeld door het massatoerisme. Zou je graag eens gaan kamperen in dit deel van Italië? Ter inspiratie zetten we 5 bijzondere campings in Le Marche voor je op een rij.

1. Camping Sempreverde

Camping Sempreverde is een paradijs voor gezinnen. De kampeerplekken zijn ruim, hebben vrij uitzicht en zijn ook geschikt voor vouwwagens, caravans en campers. Het riviertje dat langs de camping stroomt verandert in de zomer in een kabbelend beekje en is goed voor uren speel- en spetterplezier. Verder zijn er speelhuisjes, hangmatten en worden er regelmatig gezellige activiteiten georganiseerd. Geen eigen kampeermiddel? Er zijn ook diverse accommodaties te huur.   

   Waterpret bij Camping Sempreverde in Le Marche, Italië

2. Agriturismo Sopra e Sotto

Agriturismo Sopra e Sotto is gevestigd op een landgoed met fruit- en notenbomen, een wijngaard en bos. De kampeerplekken (alleen voor tenten) en verschillende glamping accommodaties liggen op een prachtig plekje bij de walnotenboomgaard. In de bibliotheek liggen spelletjes en informatie over de omgeving klaar, in het winkeltje vind je de lekkerste producten van eigen land en lokale specialiteiten.

Hoofdgebouw van Agriturismo Sopra e Sotto   Hangmat voor een tent en een veld vol zonnebloemen

3. Agriturismo Pronto Campi

De kindvriendelijke camping Pronto Campi van Aad en Sigrid ligt midden in de natuur, niet ver van de stad Urbino. Er zijn 25 kampeerplekken, op een aantal hiervan staan ingerichte de Waard huurtenten klaar. Kinderen vermaken zich in het zwembad, bij de speelweide en in het kleine bos. Ook leuk: elke week wordt er een pizza-avond georganiseerd.

Doorkijkje tussen de bomen door naar het zwembad in de heuvels van Le Marche    Lange gedekte tafels met pizza's erop, kinderen op witte tuinstoelen eromheen

4. Villa Bussola

In het zuiden van Le Marche ligt agriturismo Villa Bussola, een kleinschalige en kindvriendelijke camping met 12 kampeerplekken. In de zomer is Villa Bussola een paradijs voor tentkampeerders, in het voor- en seizoen kun je er ook kamperen met je caravan of camper. Voor verkoeling op een warme zomerdag is er een opzetzwembad en op slechts 10 kilometer afstand ligt de zee!

 

5. Camping Suasa

In 2019 vertrokken Myron en Dora naar Le Marche om hier te bouwen aan hun droom: Camping Suasa. Van de 17 kampeerplekken zijn er 8 ingericht met huuraccommodaties, de andere plekken zijn voor kampeerders met een eigen kampeermiddel. Er is een groot opzetzwembad, veel speelruimte, een trampoline en tijdens de ‘Camping Suasa Festivals’ worden er leuke activiteiten georganiseerd.

   

Meer inspiratie? Bekijk ons overzicht met alle bijzondere campings in Italië.