10 leuke dingen om te doen bij Hartje Groen

Charme Camping Hartje Groen ligt midden in de Maashorst, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant. Verscholen in de bossen vind je hier verschillende kampeervelden, prachtige accommodaties en veel fijne extra’s. Ik logeerde er een nachtje en ontdekte dat de camping vol verrassingen zit! Benieuwd wat de charme camping allemaal voor je in petto heeft? Dit zijn 10 leuke dingen om te doen bij Hartje Groen:

1. Kamperen met privé kas

Niet persoonlijk getest, maar bij het zien wel direct verliefd: de kampeerplek met privé kas. Hier kom ik absoluut nog een keer voor terug. De kas is eigenlijk een soort voortent, maar dan super gezellig ingericht met bankjes, een tafel en een houtkachel. De kampeerplek met kas vind je op kampeerveld de Bremweide. De plek heeft uitzicht op het ven en ligt naast een speelplek. Ook ideaal met kinderen dus!

2. Logeren in een Bell tent

Vanaf Pasen staan de Bell tenten weer opgezet en ingericht voor je klaar. Via een slingerpaadje tussen het hoge gras wandel je naar de Bell tent, waar een heerlijk boxspring bed, gezellige buitenverlichting en een eigen vuurplaats op je staan te wachten. Er is plek voor vier personen en voor grote gezinnen is er een zespersoons tent met een extra ‘slaapkamer’ in de vorm van een kleine, extra tent.

3. Oerkoken op vuur

Kamperen en kampvuur zijn voor mij onafscheidelijk. Wanneer er dan ook nog een driepoot klaar staat om boven het vuur te koken, is het feest helemaal compleet. Voor een avondje koken op vuur, kun je bij Hartje Groen een Oerkookpakket bestellen. Het pakket, je kunt kiezen voor pulled chicken of een vegetarische stoof, wordt om 17.00 uur bij je accommodatie bezorgd. Een houten kist vol verse ingrediënten, het recept, de driepoot, vuurschaal, Dutch oven, een mand hout… Alles wat je nodig hebt wordt verzorgd!

4. Spelletjes spelen de huiskamer

De huiskamer van Hartje Groen voelt echt als thuis. De ruimte is ontzettend sfeervol ingericht, er ligt hout klaar om de houtkachel aan te steken en er is een compleet ingerichte keuken waar je gebruik van mag maken. Verder vind je hier een goedgevulde spelletjeskast, informatie over de omgeving, een koelkast voor gemeenschappelijk gebruik en je kunt er koffie en thee zetten. De huiskamer is 24/7 open, dus bij wat minder weer is het ook een fijne plek om ‘s avonds een wijntje te drinken.

5. Op zoek naar de Wisent in de Maashorst

Een mooie wandeling of fietstocht door de Maashorst; ik had er tijdens mijn verblijf helaas niet genoeg tijd voor (nog een reden om een keer terug te gaan), maar eigenlijk is dit natuurlijk wel een must als je bij Hartje Groen kampeert of logeert. Ontdek de uitgestrekte bossen, doorkruis de heidevelden en ga op zoek naar de Wisent: ook wel de Europese bizon genoemd. Deze imposante grazer (tot wel twee meter hoog!) is het grootste nog levende landzoogdier in Europa. Spot je ook nog de Exmoorpony en Tauros, dan heb je ‘the big three’ van de Maashorst compleet.

6. Lunchen bij De Boshut

Heb je na een stevige wandeling trek gekregen? Bij De Boshut, direct naast de camping, kun je aanschuiven voor een heerlijke lunch. Bij mooi weer lekker buiten op het terras en als het wat frisser is binnen bij de haard. Ook voor ontbijt of borrel ben je hier dagelijks welkom. Heb je ‘s avonds geen zin om te koken? De camping organiseert regelmatig gezellige aanschuifavonden!

Restaurant de Boshut met veel mensen op het terras op Charme Camping Hartje Groen

7. Wandelen door de vlindertuin

Direct naast het kampeerterrein ligt De Idylle. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een idyllisch stukje natuur. De Idylle is, in samenwerking met de Vlinderstichting, in 2017 aangelegd en is vandaag de dag een van de grootste vlinderidylles van Nederland. Bloeiende bloemen, bijtjes, vlinders… het (rolstoelvriendelijke) rondje Vlinderidylle is een must-do als je in het voorjaar kampeert bij Hartje Groen.

 

Kinderen mee? Deze dingen vinden zij leuk om te doen bij Hartje Groen:

8. Het Docus de Das Avonturenpad

Tegenover de camping vind je het Docus de Das Avonturenpad: een wandeling van 1,5 kilometer met een spannend verhaal over het betoverde bos als rode draad. Kinderen kunnen Docus de Das helpen om zijn vriendjes terug te vinden, onderweg kom je langs speeltoestellen en voor nóg meer natuurplezier zijn er bij de Boshut ontdektassen te huur met extra spelletjes en onderzoeksopdrachten.

9. Spelen en spetteren in het ven

Spelen en spetteren in het ven, ravotten in de speeltuinen, kokkerellen in de modderkeuken… Voor kinderen biedt de camping eindeloos buitenspeelplezier! Is het een keer slecht weer? Dan is speelruimte de Binnenpret het favoriete plekje van de kleine kampeerders.

Jongen op een skelter rijdend naast een riviertje op een natuurcamping in Noord-Brabant

10. Kindervertier in het hoogseizoen

Kom je in het hoogseizoen kamperen of logeren bij Hartje Groen? Dan organiseert het vertierteam allerlei leuke (natuur)activiteiten voor kinderen. Spelletjes, speurtochten door de natuur, creatieve activiteiten… en nog veel meer leuks! Bij Hartje Groen is altijd wat te doen.

Wanneer ga jij leuke dingen doen bij Hartje Groen?

Je bent 365 dagen per jaar welkom met je eigen kampeermiddel of in een van de accommodaties. Kijk snel op de website van Hartje Groen of er nog een plekje vrij is!

Welkomsbord op natuurcamping Charme Camping Hartje Groen