Campingrecept: romige macaroni met rucola

Uit het boek “Vega Makkelijk Koken op de Camping”

Leuk nieuws: er is een gloednieuw camping kookboek gericht op de vegetarische keuken! In het boek staan maar liefs 42 gezonde en eenvoudige recepten waarmee je ook op de camping een heerlijke voedzame maaltijd op tafel kan zetten. En weetje, je hoeft zeker geen vegetariër te zijn om deze recepten te omarmen. Laat je inspireren door deze gerechten en geniet van heerlijke maaltijden op de camping. Eetsmakelijk!

Vega Makkelijk Koken op de Camping

Het boek Vega Makkelijk Koken op de Camping staat vol met makkelijke vegetarische campingrecepten, speciaal gemaakt voor kampeerders die ook op de camping willen genieten van smaakvolle gezonde maaltijden. Geen standaard campingmaaltijden zoals brood, rauwkost of barbecue. Het is tijd voor variatie, zelfs op de camping. Met deze simpele maaltijdsalades en eenpansgerechten wordt dat een eitje.

Het boekje is speciaal ontworpen voor de ’ongemakken’ van de camping. Het heeft een handzaam formaat, beknopte receptbeschrijvingen en een ringband zodat je het boekje eenvoudig kan openleggen tijdens de bereiding van je gerechten. Ook is het kookboek digitaal beschikbaar wat misschien nog wel makkelijker is als je op reis bent.

Janne Meijssen, de oprichtster van Vega Makkelijk, begon met het creëren van eenvoudige vegetarische recepten om mensen aan te moedigen vaker te kiezen voor plantaardige maaltijden. Niet alleen om een gezonde balans in hun voedingspatroon te bevorderen, maar ook om een positieve impact op het klimaat te hebben. Haar eerste kookboeken werden gelanceerd in 2023.

Het idee voor dit kookboek is ontstaan tijdens een kampeertrip met haar gezin, toen ze op de camping inspiratieloos het boodschappenlijstje moest samenstellen met het dagelijkse dilemma: wat gaan we vanavond eten? Dit boek is absoluut het antwoord op die vraag. Dit deelt ze graag met iedereen die ook op de camping gezond en zorgeloos wil eten. Met deze gerechten zet je zonder twijfel een voedzame maaltijd op tafel, zonder dat je er al te veel over na hoeft te denken. Ben je (nog) niet vegetarisch? Je kunt naar wens een vleesproduct gebruiken in plaats van de vleesvervangers.

Om je alvast te inspireren, delen we graag een voorproefje met een recept uit haar kookboek.

Recept: romige macaroni met rucola

2 porties | 20 min | Glutenvrij / lactosevrij / vegan

De ingrediënten
– (Glutenvrije) volkoren macaroni 150 gr
– Italiaanse roerbak groentes 400 gr
– Hele tomaten in blik 400 gr 1 blik
– (Plantaardige) roomkaas light 100 gr
– Cherry tomaat 250 gr gehalveerd
– Ui 1 st fijngesneden
– Knoflook 1 st fijngesneden
Voor de garnering: rucola

De beschrijving
Fruit de knoflook en ui kort aan op medium temperatuur met wat olijfolie in een pan. Doe de Italiaanse roerbak groentes erbij en bak enkele minuten mee. Voeg de tomaten in blik en de roomkaas toe. Plet de tomaten grof met een spatel. Vul het blikje van de tomaten met 1/3 deel water (150 ml) en doe dit bij de saus. Voeg ook de macaroni bij de saus. Breng de saus aan de kook en laat 13 minuten zachtjes doorkoken (of het aantal minuten volgens de verpakking van de macaroni). De saus zal indikken als deze afkoelt. Roer de cherry tomaten door de macaroni. Garneer het gerecht.

Vega Makkelijk Koken op de Camping inkijken en/of bestellen?
Trakteer jezelf of een ander met dit kookboekje op een onbezorgde culinaire tijd op de camping. Het boek is te bestellen via vegamakkelijk.com en ook te koop op bol.com. En hoe leuk: met de code bijzonderecamping10% krijg je 10% korting op alle e-boeken van Vega Makkelijk!

Praktische informatie

Auteur: Janne Meijssen
ISBN:  978-90-9038272-2
Prijs boek: €14,95
E-boek: €8,95 (alleen via vegamakkelijk.com)
Verschijningsdatum: 8 april 2024
Uitgever: Vega Makkelijk