10x kamperen in de herfstvakantie

Van kampeerplek in de natuur tot glamping met hot tub

Zin om eropuit te gaan in de herfstvakantie? Naar een mooie plek in de natuur waar je na een herfstwandeling lekker kunt opwarmen bij een kampvuur? Of misschien huur je liever een glamping accommodatie met hot tub? Het kan allemaal! We zetten 10 leuke opties voor de herfstvakantie op een rijtje.

1. Charme Camping Hartje Groen in Noord-Brabant

Wat een geweldig nieuws: vanaf dit jaar kan er ook in de herfst en winter gekampeerd worden bij Charme Camping Hartje Groen! De camping ligt op een prachtige locatie in natuurgebied de Maashorst. Er zijn 60 kampeerplekken en wie geen eigen kampeermiddel heeft kan logeren in een van de sfeervol ingerichte accommodaties. Verder is er een groot speel- en zwemven en ben je bij de Boshut welkom voor ontbijt, lunch of borrel. Heerlijk!

   

2. De Lemeler Esch in Overijssel

De Lemeler Esch ligt aan de voet van de Lemelerberg in Overijssel. In de omgeving kun je eindeloos wandelen en fietsen, de camping heeft een gezellige boscafé en voor kinderen tot 12 jaar ligt er tijdens de herfstvakantie een ‘herfst doe dagen’ boekje klaar waarmee ze zelf allerlei leuke dingen kunnen doen. Kamperen in het najaar niks voor jou? Er zijn ook nog verschillende huisjes te huur. Wat dacht je van een bosvilla met hot tub? Of een trek-in met hot cub?

   Kinderen bouwen een hut van houten stokken

3. De Steenuil in Noord-Brabant

Wie in de herfstvakantie graag kampeert op een plek waar leuke dingen te doen zijn voor kinderen, is bij camping en speelboerderij De Steenuil helemaal op de juiste plek. Er is volop ruimte om te spelen en in de vakantie staan er elke dag leuke activiteiten op het programma. Dieren aaien, ravotten in de binnen- en buitenspeeltuin, voeren met de boer, een ritje op de pony, marshmallows roosteren bij het kampvuur… Eindeloos plezier op de boerderij!

   

4. Het Bos Roept! in Noord-Holland

Bij Het Bos Roept! in het Robbenoordbos in Noord-Holland kun je 365 dagen per jaar kamperen en logeren. Mocht er een buitje vallen, dan is de shelter met houtkachel een fijne plek om te schuilen en een spelletje te spelen. Ook heeft de camping een vuurplaats, ontbijtservice, een speelplaats voor kinderen. Alles wat je nodig hebt voor een heerlijke (herfst)vakantie in de natuur!

Camper op een kampeerveld omringd door bos op camping Het Bos Roept!   Een kas op een grasveld bij een natuurcamping in Noord-Holland

5. Natuurkampeerterrein Amstelkade in het Groene Hart

We kunnen oneindig veel redenen noemen om vakantie te vieren bij Amstelkade in het Groene Hart. Het prachtig aangelegde Natuurkampeerterrein met water en bruggetjes, de kampvuurplekken, het theehuis met huisgemaakte taart… Boek een kampeerplek of pipowagen en ontdek zelf hoe bijzonder deze camping is.

   

6. Camping Zilt bij Zee in Zeeland

Zilt bij Zee is een kleinschalige camping in Zeeland, niet ver van de Noordzee. Na een middag uitwaaien aan zee is het heerlijk thuiskomen op de camping, waar een gezellige binnenruimte met houtkachel en een kampvuurplek op je wachten. En hoe leuk: er is ook een driepoot aanwezig waarmee je boven het vuur kunt koken. Kies je eigen plekje op het autovrije kampeerveld, parkeer je camper op een verharde ‘roll-on-roll-off’ plek of kom logeren in een van de ingerichte accommodaties.

 

7. Camping Zwinderen in Drenthe

Camping Zwinderen is een kleinschalige camping in het bos in Drenthe. De camping heeft onder andere twee kampeervelden met speeltoestellen; ideaal voor een (herfst)vakantie met jonge kinderen. Trampoline springen, konijntjes knuffelen, crossen op de skelter… De camping is autovrij dus er kan veilig gespeeld worden! Je bent welkom met je eigen kampeermiddel of in een van de ingerichte accommodaties.

   

8. Camping Huttopia de Veluwe

Wil je in de herfstvakantie graag kamperen op de Veluwe? Camping Huttopia de Veluwe ligt op een prachtige plek in de natuur, vlak bij het Kootwijkerzand en Nationaal Park de Hoge Veluwe. Er zijn kampeerplekken en accommodaties, er is een kampvuurplek en in de gemeenschappelijke ruimte liggen boeken en spelletjes. Alle ingrediënten voor een fijne kampeervakantie met je gezin!

   

9. Natuurkampeerterrein de Klashorst in Overijssel

In het Vechtdal in Overijssel ligt De Klashorst: een prachtig Natuurkampeerterrein met een aantal hele fijne extra’s voor wie in de herfstvakantie komt kamperen. Een (duurzaam) verwarmd sanitair gebouw, overdekte vuurplaats, sauna… Heerlijk om op te warmen na een mooie herfstwandeling! Ook zijn er verschillende accommodaties te huur, waarvan een aantal met privé sanitair en sommige zelfs met een eigen hot tub.

   

10. Natuurkampeerterrein it Dreamlân in Friesland

In het mooie Friesland ligt Natuurkampeerterrein it Dreamlân, een droomplek met kampeerplekken en glamping accommodaties. Van een kampeerplek bij de speelplaats tot een camperplaats op verhard gras; de natuurcamping biedt voor ieder wat wils. Met een overdekte vuurplaats, speeltuin, trampoline en tal van andere faciliteiten is ook dit een heerlijke plek om de herfstvakantie door te brengen.

Tenten omringd door hoog gras.   Een tipi tent tusen de bomen met een picknicktafel.

Bonustip: Bijzondere Busjes in Gelderland

Wil je graag kamperen in de herfstvakantie, maar heb je geen eigen kampeermiddel? Huur een Bijzonder Busje! De Volkswagen T2 camperbusjes van Bijzondere Busjes zijn voorzien van een complete kampeeruitrusting en voor de frisse avonden is er zelfs een elektrisch kacheltje. Toeren over mooie landweggetjes, muziekje aan, op de bonnefooi kamperen… Vrijheid blijheid!