5x: Kampeer apps voor de heb en voor nop

Wist je dat er hele handige kampeer apps voor op je smartphone zijn? Bernadette van Camping Lazy deelt haar top 5.

Technologie op de camping

Iedereen die mij, Bernadette, persoonlijk kent, weet dat het voor mij een bijzonder blogbericht is om te schrijven. Ik ben een zogenaamde ‘late adapter’ oftewel één van de laatste Nederlanders onder de honderd die het vooralsnog vertikt om een smartphone aan te schaffen zolang mijn geliefde Motorola c115 nog de geest heeft. Maar ook ik heb inmiddels apps ontdekt ,want deze zijn natuurlijk ook te installeren en te gebruiken op je tablet. En hartstikke fijn, er zijn ook nog eens veel leuke en handige apps te vinden die helemaal gratis zijn. Voor de bijzondere kampeerders mét smartphone onder jullie presenteer ik mijn top 5 lijstje.

iemand houdt een smartphone in de lucht, in het bos

Geocaching
De geocaching app die ik al voorstelde in mijn vorige blogbericht. Mocht je deze niet gelezen hebben dan in het kort nog even iets over dit outdoor schatzoekspel/sport voor jong en oud waarvoor je altijd een GPS ontvanger nodig had. Dat hoeft nu niet meer! Met de geocaching app kun je met je smartphone geocachen. En op deze site vind je de volledige uitleg over het spel en het gebruik van de app, met een duidelijk filmpje.

Sterren kijken
Vaak als je ver van de bewoonde wereld kampeert (daar heb ik nog een goede campingtip voor, maar dat is weer een ander verhaal) verbaas je je over de sterrenpracht die je met het blote oog kan zien. Maar wat zie je nou eigenlijk? Waar is de Poolster en wie herkent de verschillende sterrenbeelden? Star walk II stargazing is een leuke app waarmee je die sterren en de sterrenbeelden kan identificeren. Aanrader.

Licht in de duisternis
Ook voor de niet kampeerder is de Flashlight app een must have. Deze app gebruikt het LED licht van je smartphone om het scherm te vullen met hel wit licht. Heel handig om toch nog je tent te kunnen opzetten als je wat te laat op de camping bent gearriveerd. Of om het toiletgebouw te vinden in het donker. Denk er wel aan dat je smartphone er snel leeg van raakt, dus een oplaadpunt in de buurt hebben is handig.  

Zon
Alleen al om de naam zou je deze app moeten installeren. Sun Seeker. Voor de zon gaan velen van ons op vakantie, maar je tent de hele dag in de volle zon is weer wat veel van het goede. Met de Sun Seeker kun je precies zien waar de zon schijnt en waar je schaduw zal hebben. Ideaal als je je tent aan het opzetten bent met bewolkt weer.

Waterpas
Tot slot nog een app voor de caravan kampeerder; de IHandy Level wat voor jou. Geen gedoe meer met  een waterpas als je je caravan wil rechtzetten. Helaas zet deze app je caravan niet recht maar het maakt wel een goed leesbare en extreem nauwkeurige waterpas van je telefoon. Belangrijke tip: Veel campingkoelkasten vertikken dienst als ze niet waterpas staan dus ook voor de tentkampeerder met koelkast is dit een nuttige app.

De waterpas, zaklamp en GPS ontvanger… Je kunt ze voortaan allemaal mooi thuislaten! Fijne vakantie en vergeet vooral niet om ook af en toe je smartphone weg te leggen!

Dit blog is geschreven door Bernadette Kuijpers van Camping Lazy:
‘Liefde voor alles wat leeft’ vat wel een beetje samen wat belangrijk voor Bernadette is. Na tien bijzondere jaren in Afrika heeft ze wat echt belangrijk was in een oude Landcruiser gepakt. Haar man, de twee honden, extra diesel en water en een eenvoudige kampeeruitrusting. Na een spannende reis dwars door de Sahara belandde ze in 2008 in Slowakije. Hier runt ze een kleine boerderij met een heerlijke camping. Lammetjes in het vroege voorjaar en elke zomer weer omringd door lieve grote en kleine mensen, dat is haar leven!