De leukste pop-up campings voor de zomer

Voor een heerlijke vakantie in eigen land

Nu de zomerfestivals en andere evenementen niet door kunnen gaan zetten organisaties de locaties en toffe accommodaties in voor een ander doel: vakantie in eigen land! In 2020 werden in slechts een paar weken tijd tientallen pop-up campings en glampings gecreëerd. In 2021 zet de trend zich voort en zijn er weer allerlei pop-up campings en glampings in ons land te vinden! Bijzondere vakantieplekken waar het heerlijk relaxen is, romantisch met z’n tweeën in een dome of gezellig met het hele gezin op een festivalterrein aan het water. Zin om te gaan? Hier moet je zijn:

1. Glamp Outdoor Camp Veluwe in Gelderland
Grenzend aan het terrein van Roompot park Hoenderloo vind je deze zomer Glamp Outdoor Camp Veluwe, een pop-up glamping midden in de natuur. De accommodaties, variërend van simpele tent tot suite, zijn zo geplaatst dat ze allemaal het mooist mogelijke uitzicht hebben. Bij de loungetent vind je een self-service bar, hangmatten en zitzakken. Voor een verkoelende duik in het zwembad, lunch, diner of afhaalmaaltijd ben je welkom op het Roompot vakantiepark. Ook kun je hier fietsen huren en is er een natuurspeeltuin.

2. Reizende camping De Camphanen
De Camphanen is net weer even anders dan de meeste pop-up kampeerconcepten. Hier slaap je niet in een festivaltent, maar in een vintage caravan of camper. Op het terrein in Zeewolde staan bijzondere voertuigen, ook zijn er kampeerplekken voor je eigen (vintage) kampeermiddel. De kampeermiddelen bieden plaats aan vier tot zes personen, perfect voor gezinnen die graag een keer het ‘vanlife’ gevoel willen ervaren. Verwacht verder een relaxte plek met horeca, zwemwater en leuke activiteiten.

3. Netl Camping Kallumaan in Flevoland
Netl de Wildste Tuin is een enorme natuurspeeltuin in Flevoland waar je ook kunt kamperen. Vorig jaar werd In samenwerking met foodfestival Lepeltje Lepeltje pop-up camping Kallumaan gecreëerd. Een succesvol concept, de camping is namelijk een vast onderdeel van Netl geworden! Wat vorig jaar de pop-up camping was, is nu kampeerveld UFO. Wat je kunt verwachten als je een vakantie boekt bij Netl? Een lesje strandyoga, in volle vaart van de modderglijbaan, op expeditie in de bamboejungle, relaxen op een strandje of rollend van de duinen; hier kan het allemaal.

4. Waar Het Wondert in Gelderland
Ook dit jaar kun je bij B&B Waar Het Wondert in de Achterhoek weer overnachten in de prachtige dome! Achteraan op het terrein, op de grens van het vers aangeplante bos en de boomgaard, staat een Arctic Dome. In deze bijzondere glampingtent kijk je vanuit je bed naar de sterren, hoe romantisch? Ga er overdag op uit met de huurtandem, laat Rosemieke een picknickmand vullen en sluit de dag af met een kampvuurtje.

5. Little Canvas Escape op Ameland
Nieuw in 2021: Little Canvas Escape, een pop-up glamping die dit jaar te vinden is op Ameland. Astrid en Carina hebben een boetiek glampingconcept ontwikkeld, waarbij het comfort van een boetiek hotel wordt gecombineerd met het vrije gevoel van kamperen. Behalve sfeervol ingerichte tenten bieden ze ook allerlei fijne extra’s voor een luxe, onbezorgd verblijf. Een picknickmand, fles bubbels of streekontbijt? Het kan allemaal!

6. Bij de buren in Overijssel
In samenwerking met Glamp Outdoor Camp (nummer 1 in dit lijstje) heeft vakantiepark Mölke pop-up glamping Bij de buren gecreëerd. Een gezellige vakantieplek in festivalsfeer met bijzondere accommodaties, kampvuurplaatsen, een foodplein en nog veel meer leuks. Het park ligt op een mooie plek in Overijssel, direct aan de rivier de Regge, en als gast van de pop-up glamping mag je gebruikmaken van alle faciliteiten. Een heerlijk plekje in de Twentse natuur!