De Daktentkaravaan: een route door Nederland, België en Luxemburg

Samen op avontuur

De Daktentkaravaan is een initiatief van Dutch Adventure Tours, Femkes RooftopTents en Autodaktenten.be. Deze drie bedrijven hebben hetzelfde doel voor ogen: zoveel mogelijk mensen laten ervaren hoe bijzonder kamperen met een daktent is. Want bijzonder is het zeker; alle vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt, binnen no-time je slaapplek klaar en ‘s morgens ben je, als je wil, zo weer op pad.

Wat is de Daktentkaravaan?

Een karavaan is een groep (handels)reizigers die samen, achter elkaar aan, van de ene naar de andere plek reizen. Dit kan met kamelen, paarden of voertuigen zijn. In dit geval is het met de auto met daktent! Het idee is dat je samen met andere kampeerliefhebbers een meerdaagse route aflegt, ieder met een eigen auto en daktent. Aan het eind van elke dag tref je elkaar op de camping om ervaringen uit te wisselen. Mooie verhalen over wat je die dag hebt gezien en gedaan, maar ook over het reizen met de daktent.

Anders dan bij een handelskaravaan wordt er niet van je verwacht dat je de hele dag achter elkaar aan rijdt, er is alle ruimte om in je eigen tempo van A naar B te rijden en tussenstops te maken. Een soort rally, maar dan net even anders.

Auto's met daktenten

Route ‘drie landen dichtbij huis’

Bij de route ‘drie landen dichtbij huis’ rijdt de Daktentkaravaan via België, waar je de eerste nacht slaapt, naar Luxemburg. De tweede nacht zet je de daktent op in Luxemburg en de laatste nacht slapen jullie in het heuvelachtige Zuid-Limburg. De route is prachtig en voert je langs kastelen, leuke dorpen, brouwerijen en mooie plekken in de natuur die zich perfect lenen voor een picknick in het gras.

De drie campings hebben een mooie ligging, in een vallei of aan een rivier. De Daktentkaravaan staat bij elkaar op een groot veld, met genoeg ruimte om samen te eten aan lange tafels en de mogelijkheid om een vuurtje te stoken.

Daktentkaravaan

Praktische informatie

De route is uitgestippeld, de campings zijn geboekt, ‘s avonds wordt er voor je gekookt en ‘s morgens staat er een ontbijtje klaar. Wat een luxe! Meer informatie over de organisatie, de route, wat wel/niet is inbegrepen en de geplande data vind je op de website van Dutch Adventure Tours.

Zou je graag aansluiten bij de Daktentkaravaan maar heb je geen eigen daktent? Huur er eentje bij Femkes RooftopTents! Zo kun je eerst eens kijken of het kamperen met een daktent goed bevalt, voordat je investeert in een eigen daktent.