Familie- of vriendenweekend op de camping

Organiseer jij het familie- of vriendenweekend komend jaar? Ga lekker kamperen met z’n allen! Drie tips op een rij voor een weekend gezellig groepskamperen…

Ben jij aan de beurt om het vriendenweekend te organiseren en wil je laten zien hoe goed jij dat kan? Zoek je voor jullie familieweekend een originele locatie en wil je iedereen graag verrassen met iets anders dan anders? Je kunt natuurlijk altijd meerdere kampeerplekken of accommodaties huren op een van de vele Bijzondere Campings, maar wij tippen je graag drie toffe mogelijkheden die zich perfect lenen voor groepen.

Weekendje BuitenLand in Drenthe

Camping BuitenLand is een fantastisch eigenzinnige camping nabij Emmen, waar je met een groep gerust een kampje kunt opslaan op een van de vele verschillende kampeervelden. Met een wat ruimer budget raden wij je echter aan om de groepsaccommodatie Domecilië eens te bekijken. Helemaal achterin hebben drie creatievelingen vijf grote domes gebouwd, rondom een gemeenschappelijke vuurplek. Een soort minidorpje aan de rand van het bos, oftewel een droomplek voor groepen! Daarnaast komen de gezellige BuitenBar, het zwembad en zwemmeertje met strand de sfeer ook vast ten goede, toch?

Tal van hangmatten in de bomen op Camping BuitenLand

Het bos in: ga voor de GroepsNatuurkampeerterreinen

Back to basic én budgetvriendelijk: ga met de hele familie kamperen in het bos! Het kan op een van de 16 GroepsNatuurkampeerterreinen die Nederland rijk is. Overnachten in de natuur, kamperen in een rustige omgeving met alleen maar je eigen familie of groep vrienden. Samen wandelen, een potje Kubb-en, hutten bouwen, vuurtje stoken, marshmallows roosteren. Dat zorgt voor verbinding, saamhorigheid, bijzondere momenten en heel veel mooie herinneringen! 

Een groot veld in het bos met verschillende koepeltentjes    

Actief en bourgondisch weekendje: Hartje Groen!

Op zoek naar iets minder basic? Een hele mooie en vernieuwde familiecamping is Hartje Groen gelegen in natuurgebied De Maashorst in Noord-Brabant. Op een prachtplek, aan de rand van het zwemven, staan een aantal houten lodges die je als groep kunt huren. Daarnaast kun je met maximaal 28 personen terecht in groepsverblijf De Kiet. Een sfeervolle en compleet ingerichte blokhut op een eigen veld aan het water en direct aan de bosrand. Bij Hartje Groen ervaar je Bourgondisch Brabant op z’n best wanneer je voor een lunch, borrel of (aanschuif)diner plaatsneemt op het terras of in De Boshut zelf. Gezellig hoor! 

Een houten trekkershut met daarvoor een picknickbank aan het zwemven.