Frankrijk: 6x campings aan een rivier

Een vakantie vol waterpret & verkoeling

Een verfrissende duik, pootje baden in het kabbelende water, dammen bouwen, met een luchtbed van de ‘wildwaterbaan’; een rivier(tje) is goed voor uren speelplezier én de nodige verkoeling tijdens je kampeervakantie. Benieuwd welke kleine campings in Frankrijk aan een rivier liggen? We zetten er 6 voor je op een rijtje.

1. Camping Le Clos Bouyssac

Camping Le Clos Bouyssac ligt in Zuid-Frankrijk, aan de oever van de rivier de Lot. De camping telt 64 kampeerplekken, het grootste deel hiervan ligt direct aan de oever van de rivier. Geen eigen kampeermiddel? Er zijn ook verschillende glamping accommodaties te huur. Op de gezellige familiecamping vind je verder een zwembad met peuterbad, restaurant, bar, sportveld, speeltoestellen en tal van andere faciliteiten.

Camping in Frankrijk naast rivier de Lot

2. La Cazette

In het zuiden van Frankrijk aan de rivier de Tarn ligt La Cazette, een kleinschalige terrassencamping met twee kampeerplekken. Ook zijn er vier huurtenten, een chalet en een gîte. De camping is een plek waar je tot rust komt, verkoeling zoekt in het water en waar kinderen eindeloos kunnen spelen en ontdekken. De speeltuin met schommels, glijbaan, zandbak, boomhut en trampoline zijn goed voor uren vermaak. Ook zijn er hangmatten, boeken, spelletjes, tijdschriften én een wekelijkse table d’hôte.

3. Camping la Berge Ombragée

Aan de oever van de Dordogne vind je de gemoedelijke vakantieplek Camping la Berge Ombragée. Er zijn 50 kampeerplekken, twee 4-persoons safaritenten en een ingerichte vintage bungalowtent. Verse broodjes bij het ontbijt, een duik in de rivier, relaxen in de hangmat, een drankje op het terras bij het water… Genieten! Het deel van de rivier dat langs de camping stroomt heeft een zwakke stroming en is in het midden diep genoeg om te kunnen zwemmen. In het ondiepe gedeelte aan de oever kunnen kinderen heerlijk spelen en spetteren.

Met een zwemband dobberen op de rivier bij Camping la Berge Ombragée in de Dordogne

4. Camping La Vaugelette

Camping La Vaugelette ligt aan de voet van de Vercors in de Drôme en wordt doorkruist door het riviertje La Gervanne. Er zijn 65 kampeerplekken, een aantal huuraccommodaties en in de omgeving kun je prachtig wandelen en fietsen. Wie geen zin heeft om te koken kan aanschuiven in het restaurant en voor een drankje ben je welkom in de bar. Ook is er een zwembad op de camping te vinden. Heerlijk op een warme zomerdag!

5. La Champagne

Nog zo’n heerlijk vakantieadres: La Champagne, een kleine camping aan de rivier de Dordogne. De 30 kampeerplekken zijn ongekend ruim, het kan maar zo dat je jouw tent opzet op een plek van 300 vierkante meter. Kamperen kan op drie verschillende niveaus, kies je voor het onderste veld dan sta je direct aan de oever van de rivier. Geen eigen kampeermiddel? Er zijn ook drie safaritenten te huur.

De zon reflecteert op de rivier de Dordogne.

6. La Vallée Verte

Voor wie houdt van een iets grotere camping is La Vallée Verte aan de oever van de Cèze een heerlijke vakantieplek. De terrassencamping heeft 140 plekken en verschillende sfeervolle glamping accommodaties. Verder vind je op deze mooie camping in het zuiden van Frankrijk een zwembad met glijbaan, restaurant, gezellig terras en allerlei sport- en speelfaciliteiten. In de omgeving is van alles te ontdekken en tijdens het hoogseizoen worden er leuke activiteiten georganiseerd op de camping.

Meer inspiratie? Bekijk ons overzicht met alle bijzondere campings in Frankrijk.