Getest: Bij Roozen op het veld in Brabant

Met onverwacht zomers weer in het vroege voorjaar vertrekken wij met een zonnig humeur naar het Brabantse platteland. We gaan kamperen Bij Roozen op het veld, een gezellige minicamping in Vorstenbosch. Een ideale plek met jonge kinderen!

Kamperen op het Brabantse platteland

Ons eerste kampeerweekend van dit jaar en wat een bof, een paasweekend met 25 graden op de thermometer! Onverwacht zomers weer in het vroege voorjaar, vlak voor vertrek snor ik nog snel de korte broeken op van zolder. Zonnebrandcrème check! Deze stralende dag vertrekken wij met een zonnig humeur naar het Brabantse platteland. We gaan kamperen Bij Roozen op het veld, een gezellige minicamping in Vorstenbosch.

Een gekleurde hangmat in de boom met een kindje er in.

Brabantse gastvrijheid
Eigenaresse Marja komt ons bij aankomst al tegemoet en haar man Victor komt even later voorbij voor een enthousiaste handdruk. Wat een leuk stel! Gastvrije, hardwerkende Brabanders die wel in zijn voor een praatje tussendoor. We voelen ons meer dan welkom Bij Roozen op het veld en mogen zelfs ons eigen kampeerplekje uitkiezen. Dat vind ik toch altijd zo’n feest. Ik voel me al vrij wanneer ik ga kamperen, maar zo helemaal!

Een meisje zit in de zandbak met water te spelen

Ideaal met (jonge) kinderen
We kijken uit op het speelveldje met trampolines, zandbak en een waterpomp. Perfect met onze kinders van drie en vijf jaar oud. Dit is nou echt een camping waar we ons alle vier vanaf de eerste minuut vrij kunnen bewegen. Wij laten de kinderen lekker los en zij ons ook. Geen peuter aan mijn been wanneer ik naar het toilet loop. Heerlijk dus met kleine kinderen hier, je hebt overzicht! 

 Favorieten: de waterpomp en het kampvuur
Het is gezellig druk op de camping en dat zo vroeg in het seizoen! In de grote boom bij de speelplek chillen de wat grotere kinderen en ‘die van ons’ graven kuilen en pompen water alsof hun leven ervan af hangt. We besluiten de fiets te pakken richting Uden om een ijsje te eten in het gezellige centrum. Langs akkers en riviertje de Leijgraaf zijn we binnen een kwartier in hartje Uden. Eenmaal terug op de camping leven we al snel weer het echte campingleven. We spelen jeu de boules, trappen een balletje en zijn leer uit ons hoofd met onze blote voeten in het gras. Begin van de avond kruipen we bij het gezamenlijke kampvuur, tijd voor de beloofde marshmallows! Zodra de kinderen uitgeteld in bed liggen spelen wij eindelijk (fanatiek) ons allereerste potje tafeltennis van dit kampeerseizoen. Wat een heerlijke dag! 

Hoge zandduinen in Brabant? 
De zondag begint met paaseieren zoeken, leuk op de camping! Vandaag gaan we naar de Bedafse Bergen, 10 minuten fietsen maar. Ik ken het nog van vroeger, een prachtig stukje natuur met bos en hoge zandduinen om vanaf te rennen en rollen. Met allerlei bos-vondsten en zand in neus, haar en onderbroek keren we terug naar Bij Roozen op het veld.

Strakblauwe lucht en een uitgestrekte vlakte met zandduinen

Gezellige aanschuiftafel met verse pizza
We hebben geluk. Deze avond binden Marja en Victor een keukenschort voor en bakken ze verse pizza in de hout gestookte oven. Wie wil mag aanschuiven, nou wij zijn voor! De lange tafels met rood-wit geblokte kleedjes staan uitnodigend klaar, vlak naast de zandbak. Het smaakt naar meer, hoewel dit geen standaard activiteit is hebben ze dit duidelijk vaker gedaan! De kinderen spelen terwijl wij met onze campingburen een glas wijn drinken in de avondzon. 

Twee vrouwen staan pizza's te maken aan een lange tafel in de buitenlucht

Gemoedelijk met een zachte G
Wat het is dat deze minicamping zo fijn maakt? Het terrein is heerlijk overzichtelijk maar toch speels van opzet. Er staan her en der bomen en struiken, het is geen recht-toe-recht-aan camping met afgebakende plekken. Het is voelbaar dat deze plek met de jaren met aandacht is opgebouwd, met een voorliefde voor natuurlijke materialen. Dat wat Marja en Victor uitstralen is ook helemaal de sfeer op het kampeerterrein. Bij Roozen op het veld bevestigt wat ik al een tijdje weet, Nederland is zo mooi! En zelfs wat je denkt te kennen, kan je verrassen. Deze gemoedelijke camping met dito eigenaren heeft ons hart gestolen. En daar hebben die lekkere pizza’s misschien wel aan bijgedragen. Tot de volgende keer!

Aanschuiftafels op het kampeerterrein bij de speeltuin