Getest: Buitenplaats Beekhuizen op de Veluwe

Ultieme herfst hideaway

Het is een zonnige zaterdagmiddag als ik het terrein van Buitenplaats Beekhuizen over wandel, onderweg naar accommodatie nummer 306: een prachtige Forest Cabin. Iedereen is buiten, de vuurtjes branden, af en toe valt er een blaadje van de boom… Wat een heerlijke sfeer! De Forest Cabin staat op een rustig deel van het park, op een fantastische plek met uitzicht op het bos. Dankzij de grote ramen gaan buiten & binnen naadloos in elkaar over. Je bent altijd buiten, ook als je binnen zit.

Glamping in het bos

Buitenplaats Beekhuizen is een bijzonder vakantieadres met verschillende glamping accommodaties. De Pods, Lodgetenten en Forest Cabins zijn zo neergezet dat het natuurlijke karakter van het terrein behouden blijft en het kleinschalige vakantiepark als natuurlijk opgaat in de bosrijke omgeving. De ene accommodatie staat op een heuvel, de ander ligt verscholen tussen de bomen. Ze zijn stuk voor stuk voorzien van allerlei luxe; zo heeft bijvoorbeeld elke accommodatie privé sanitair, een kachel of verwarming, opgemaakte bedden en een vuurschaal of terrashaard.

   

Nieuw bij Buitenplaats Beekhuizen: de Forest Cabins

De nieuwste aanwinst van Buitenplaats Beekhuizen is de Forest Cabin, een sfeervol boshuisje met twee slaapkamers, een luxe badkamer en keuken met vaatwasser. Voor de echte kampeerder is dit misschien wat veel van het goede, maar wie wel houdt van een beetje luxe én graag midden in de natuur verblijft is hier helemaal op de juiste plek. De Forest Cabins, gebouwd naar eigen ontwerp, staan op een open plek midden tussen de bossen van Nationaal Park Veluwezoom. Op het deels overdekte vlonderterras staan loungestoelen, een schommelbank en een hippe Fatboy terrashaard. Ook als het wat frisser is zit je nog heerlijk buiten en met een beetje geluk kun je zelfs wild spotten vanaf je eigen terras. Zo bijzonder!

     

Ultieme herfst hideaway

Na de zonnige zaterdagmiddag volgde een zondag vol regen. Vervelend? Alles behalve! Stiekem vond ik het heerlijk om ‘verplicht’ binnen te blijven. De regen die ritmisch op het dak tikt, een eekhoorn die voorbij schiet, prachtige herfstkleuren aan de bomen… Zet je de slaapkamerdeur open, dan heb je zelfs vanuit je bed uitzicht op het bos. Het is dat er een ontbijtmand vol lekkers voor de deur stond, anders was ik misschien wel de hele dag in bed blijven liggen. Conclusie: de Forest Cabin van Buitenplaats Beekhuizen is de ultieme herfst hideaway.

 

Hot tubs, ontbijtservice & restaurant

Behalve de ontbijtservice in het weekend biedt Buitenplaats Beekhuizen nog veel meer fijne, luxe extra’s. Zo zijn er bijvoorbeeld accommodaties met een eigen hot tub of buitendouche, is er een dagelijkse broodjesservice en staat er op veld 2 een hot tub die je voor een dag kunt reserveren. Vooraan op het terrein vind je Restaurant Woodz, waar je (ook als je niet op het park verblijft) welkom bent voor een lekkere lunch, borrel of diner. Aanrader!

   

Het hele jaar open

Op deze bijzondere locatie aan de rand van Nationaal Park Veluwezoom ben je het hele jaar door welkom voor een glampingverblijf in de natuur. Zin om te gaan? Kijk snel op de website van Buitenplaats Beekhuizen of er nog een plekje vrij is.