3x de fijnste Natuurkampeerterreinen in de herfst

Kamperen in het najaar

Kamperen bij een Natuurkampeerterrein is het hele jaar door een goed idee. Ieder seizoen word je verrast door een heel nieuw kleurenpallet en een totaal andere sfeer. De herfst is misschien wel het meest bijzonder. Het overheersende groen van de zomer maakt plaats voor een kleuriger beeld met steeds meer oranje, geel en bruin. Sprookjesachtig mooi!

Comfortabel kamperen in de herfst

De herfst is het seizoen voor wandelingen tussen de vallende bladeren, kastanjes zoeken en vuurtje stoken. En waar kan dat nu beter dan bij een kampeerterrein midden in de natuur? Maar naast mooi kan het in de herfst soms ook behoorlijk nat en koud zijn. Voorzieningen als een slechtweer accommodatie, vuurplaats en verwarmd sanitair zijn in deze periode extra fijn. Benieuwd bij welke Natuurkampeerterreinen je comfortabel kampeert in de herfst? We zetten 3 tips voor je op een rijtje.

1. Natuurkampeerterrein de Klashorst in het Vechtdal

In het Overijsselse Vechtdal ligt Natuurkampeerterrein de Klashorst, een heerlijke vakantieplek waar je het hele jaar door welkom bent. Met een gemeenschappelijke vuurplaats, houtkachels voor bij je kampeerplek én een sauna hoef je hier niet bang te zijn dat je het koud krijgt in de herfst. Je bent welkom met je eigen kampeermiddel of in een van de glamping accommodaties. Wat dacht je van een Skyte NatureLodge met pelletkachel en hot tub? Ultiem relaxen!

   

2. Natuurkampeerterrein de Voscheheugte in Drenthe

De eikenbomen bij Natuurkampeerterrein de Voscheheugte zijn betoverd mooi in de herfst. Wissel wandelen door de bossen af met natuurgebied Mantingerzand, een indrukwekkend stuk natuur met heide en stuifzand. Opwarmen en bijkomen na een dag in de omgeving kan in het eethuisje of in de gezamenlijke ruimte met boeken, spelletjes en luie stoelen. Of met een vuurschaal en voorraadje stookhout bij je eigen kampeerplek. Ga je in de herfstvakantie kamperen met kinderen? Op en rond het uitgestrekte terrein valt van alles te ontdekken. Elke dag is hier een nieuw avontuur in de natuur!

 

3. Natuurkampeerterrein Amstelkade in het Groene Hart

In het Groene Hart van ons land, op ongeveer een half uur rijden van Utrecht ligt Natuurkampeerterrein Amstelkade. Een prachtig terrein met ruime plekken, verschillende vuurplaatsen en verwarmd sanitair. Voor kinderen is er veel te beleven en te ontdekken, het is dan ook een dikke aanrader om hier in de herfstvakantie te gaan kamperen. Neem ook eens een kijkje bij het theehuis dat bij het kampeerterrein hoort. Wat dacht je van warme chocolademelk met een stuk huisgemaakte appeltaart? Een heerlijke opwarmer na een stevige wandeling in de natuur.

 

Tip: huuraccommodaties met verwarming voor koude nachten

De temperaturen in de herfst kunnen nogal uiteenlopen. Soms geniet je van een stralende zon en tikt de thermometer 20 graden aan, maar het kan ook een stuk kouder zijn. Zorg dat je goed voorbereid bent op eventuele kou, vooral ‘s nachts. Een goede slaapzak, thermokleding en de juiste ondergrond maken een groot verschil. Heb je geen herfstproof kampeeruitrusting? Bij alle drie de Natuurkampeerterreinen kun je ook overnachten in een huuraccommodatie met verwarming.

Ga je wel voor een echte kampeervakantie, maak dan gebruik van onze 10 tips voor een kampeervakantie in de herfst.