Getest: de magie van camping Amstelkade

Een theehuis met natuurkampeerterrein waarbij mensen met een verstandelijke beperking het terrein en de dieren verzorgen. Amstelkade is een unieke plek!

Theehuis, natuurkampeerterrein & Zorgboerderij

Een hele tijd terug bezocht ik met mijn twee dochters natuurkampeerterrein Amstelkade. Toen we ’s middags weer naar huis reden, was de conclusie vanaf de achterbank unaniem. Dit moet wel de leukste camping van de hele wereld zijn!

Een rode met paars en blauw gestreepte hangmat met iemand er in

Het Groene Hart     
Ik snap wel dat m’n meiden na een paar uurtjes op deze plek, helemaal om waren. Er hangt hier een bepaalde magie die je direct bij aankomst weghaalt uit je dagelijkse beslommeringen. Nicole, begeleidster bij de camping en de zorgboerderij ervaart dat net zo. “Ik woon hier in de buurt, aan de andere kant van de Amstel, maar toch heb ik altijd het idee dat ik echt weg ben, zodra ik hier ben. Alsof ik elke dag een klein beetje op vakantie ben.”

Jongeren hebben dikke pret in een zeilbootje met blauw witte zeilen

Mooie combinatie met zorg
De camping en de boerderij zijn onderdeel van Stichting Reinearde. Een bedrijf dat zorgt voor de dagbesteding van mensen met een verstandelijke beperking. Bij Amstelkade werken een kleine 27 medewerkers (cliënten) en 7 zorgverleners. Hier heeft iedereen zijn eigen taak. Sommigen helpen in het theehuis en op het terras, anderen zorgen dat alles keurig schoon blijft. Weer anderen werken in de moestuin en verzorgen de dieren van de kinderboerderij.

De eendjes worden gevoerd in de vijver van de Amstelkade

Het geluk van de kinderboerderij
Het leven is hier liefdevol. In de schuur worden eendenkuikentjes opgevangen die het alleen in de sloot niet zouden redden. Nicole vertelt: “Binnenkort krijgen ze zwemles in een ton met een beetje water. Niet te veel, want dan verdrinken ze.” De konijnen hupsen hier vrij door het land en als je voorbij loopt begint moeder hen tegen haar kleintjes te koeren dat ze zich in het struikgewas moeten verstoppen.

Terras met parasols en rotan stoeltjes

Paradijs voor kinderen
Kinderen mogen overal mee spelen. Er is een boomhut op het terrein (écht in de bomen!), er kunnen hutten worden gebouwd, er staan skelters en trekkertjes te wachten, je kunt klauteren over het avonturenpad en er is een kleine speeltuin.

Welke taart kies jij?
In het weekend is het hier gezellig druk op het terras. Naast de campinggasten stopt ook menig fietser hier. Al is het maar om de beroemde appeltaart te proeven. Deze appeltaart wordt gemaakt door cliënten van de bakkerij van Stichting Reinaerde. Net als de heerlijke koekjes die standaard bij de koffie en thee zitten. Geen zin in appeltaart? Met de cliënten van Amstelkade zelf wordt elk weekend voor verschillende andere taarten gezorgd. Wat dacht je van verse worteltjestaart of een stukje monchou?