In gesprek met: Jeroen en Willianne van Casale il Sogno

Op onze tweede date hebben we het er al over: wat als we later ons eigen vakantieverblijf kunnen beginnen?

Casale il Sogno is een prachtig groen landgoed in het noorden van de Italiaanse regio Umbrië. Met slechts zeven plekken, waarvan vier met een ingerichte safaritent, is het een kleinschalige camping waar je in alle rust geniet van je vakantie. Aanschuifdiners, een speeltuin, zwembad… Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie zijn aanwezig! En wist je al dat het landgoed van eigenaar is gewisseld? Kersverse campingeigenaren Jeroen en Willianne staan te popelen om in 2022 hun eerste gasten te ontvangen. Benieuwd naar hun verhaal? Wij gingen in gesprek en kwamen alles te weten!

Hebben jullie altijd de droom gehad om ooit campingeigenaar te zijn?
“Op onze tweede date hebben we het er al over: wat als we later ons eigen vakantieverblijf kunnen beginnen? Beide studeerde we aan de hotelschool in Breda en waren alleen maar bezig met onze eigen zaak en waar die dan wel niet moest komen. Ook toen er kinderen kwamen verloren we dat doel niet uit het oog. Die eigen zaak is er gekomen maar niet in de horeca. We hebben een kinder- en babykleding winkel gehad. Ook hier stond gastvrijheid voorop. Later hebben we nog een horecazaak geopend voor de provincie Brabant in een b2b omgeving. Geweldige ervaringen die onze wens voor een eigen vakantieverblijf alleen maar groter maakte.”

Wat vinden jullie zelf het meest bijzonder aan Casale il Sogno?
“De rust en de ruimte in een ontzettend mooie groene omgeving. De vergezichten die je hier hebt en de zon die je ziet opkomen en ondergaan zorgen voor een geweldige energie hier op het Landgoed. Daarnaast is de combinatie met appartementen, safaritenten en kamperen zo leuk. Het brengt een heerlijke dynamiek met zich mee!”

Wat is het leukste aan emigreren naar Italië? En wat is de grootste uitdaging?
“De uren zon die hier veel meer zijn dan in Nederland. Ook hebben we al vele cm’s sneeuw, hagel en regen gehad maar dat zonnetje is elke keer opnieuw onwijs genieten. Er zijn ook zeker genoeg uitdagingen, je moet enorm je weg zoeken in de bureaucratie alhier. Waar moet je zijn voor wat en welke stap heb je gemist in het proces. Alles kost meer tijd, voor die rust zijn we ook geëmigreerd maar het heeft ook nadelen als je iets graag voor elkaar wilt hebben.”

Hoe bereiden jullie je voor op het allereerste seizoen als campingeigenaar?
“Ja geen idee! Je probeert jezelf natuurlijk zo goed mogelijk voor te bereiden en alles piekfijn in orde te hebben maar we weten pas na dit seizoen of we het ook goed hebben gedaan. We zijn flink aan het snoeien in de tuin, de appartementen aan het klaarmaken en alle papieren op orde aan het brengen. Ook hebben we de website vernieuwd en staat er een shoot op de planning om nog meer foto’s te kunnen laten zien!

Daarnaast zijn we als gezin aan het wennen aan het leven in Italië en krijgen we binnenkort de sleutel van ons huis wat ingericht moet gaan worden. Genoeg nog te doen dus voordat de eerste gasten arriveren!”

Hebben jullie nog dromen voor de toekomst van Casale il Sogno?
“Absoluut! In Nederland ben ik weddingplanner geweest en zou het super vinden om ook in Italië bruiloften te laten plaatsvinden in de maanden mei en september. Daarnaast hopen we gewoon heel veel families een mooie vakantie te gaan bezorgen en gaan we vanuit daar kijken waar nog meer behoefte is en waar we aan kunnen voldoen.”

Gaan jullie zelf vaak kamperen? Zo ja, wat is jullie mooiste kampeertrip?
“We hebben zelf altijd gekampeerd met tent en caravan, we kozen er ook vaak voor om een seizoensplek te nemen en in de zomer weken rond te trekken met kids en hond. Vele mooie plekjes hebben we ontdekt door de jaren heen maar de citycamping in Verona was misschien wel het speciaalst!”

Willen jullie verder nog iets kwijt?
“We hebben heel erg veel zin in komend seizoen en kunnen niet wachten onze gasten te mogen ontvangen.”

Zin om deze zomer vakantie te vieren op het prachtige landgoed van Jeroen en Willianne? Kijk snel op de website van Casale il Sogno of er nog een plekje vrij is!