Regen op de camping? Bereid je voor!

Regen op de camping, liever niet maar de kans is vooral in eigen land aanwezig. Laat je niet weerhouden maar bereid je voor! Een aantal tips van Bernadette.

Kamperen in eigen land heeft veel voordelen. Je bent snel op de plek van bestemming, het is budget- én milieuvriendelijk en er zijn gegarandeerd kinderen die dezelfde taal spreken. Maar een geen-regen-garantie heb je in Nederland zeker niet. Ook in andere landen met een mooie en groene natuur kan je er vanuit gaan dat er tijdens je kampeervakantie wel eens een (flinke) plensbui kan vallen. Kortom, ook al zijn de voorspellingen goed, je kunt maar beter voorbereid op vakantie gaan.

In de regen, boven een vuurtje wordt goulash gekookt in een Dutch Oven.

1. Check of je tent waterdicht is
Als je een oudje van zolder vist of een tent op marktplaats hebt gescoord, het is best wel verstandig om deze thuis te controleren. Dus heb je een (regenachtig) weekeinde de tijd: zet je tent in je eigen tuin op. Natuurlijk zijn er van allerlei middeltjes te koop om je tent waterdicht te maken, maar mijn ervaring is dat een lekke tent eigenlijk gewoon vervangen moet worden.

2. Neem een tarp of groot zeil mee
Met een tarp of zeil en een paar stokken (van je oude tent) maak je eenvoudig een droge buitenruimte. Handig om te koken, te spelen of zelfs een klein vuurtje onder te stoken. Mocht je tent toch lek zijn dan kan de tarp ook over de tent gezet worden.

3. Kies de juiste kampeerplek (location, location, location)
Zet je tent niet in een dalletje of vlak bij een liefelijk kabbelend stroompje. Klinkt logisch. Uit eigen ervaring weet ik ook dat als je je tent op een helling onder een tennisbaan zet, dat je dan de ingang van de tent niet richting tennisbaan moet zetten. Klint ook logisch maar soms moet je iets eerst meemaken….

Roze regenlaarsjes en een roze paraplu

4. Vergeet je laarzen niet
Slippers en laarzen zijn hét schoeisel wat je nodig hebt voor een aangename kampeervakantie. Wandelschoenen zijn om mee te wandelen. Handig op een wandelvakantie maar niet noodzakelijk op de camping.

5. En wat schaft de pot…
Koken in de regen is geen lolletje, dus maak een makkelijke en snelle hap. Enkele blikken ravioli en wat zakjes Parmezaanse kaas zouden eigenlijk tot je basis kampeeruitzet moeten behoren. Nog slimmer is het om op een regenachtige dag gewoon lekker uit eten te gaan.

Maar weer of geen weer, het is áltijd kampeerweer!


Deze tips zijn geschreven door Bernadette Kuijpers van Camping Lazy:

‘Liefde voor alles wat leeft’ vat wel een beetje samen wat belangrijk voor Bernadette is. Na tien bijzondere jaren in Afrika heeft ze wat echt belangrijk was in een oude Landcruiser gepakt. Haar man, de twee honden, extra diesel en water en een eenvoudige kampeeruitrusting. Na een spannende reis dwars door de Sahara belandde ze in 2008 in Slowakije. Hier runt ze een kleine boerderij met een heerlijke camping. Lammetjes in het vroege voorjaar en elke zomer weer omringd door lieve grote en kleine mensen, dat is haar leven!