5x natuurcampings voor in het voorjaar!

Trek je tent van zolder of rijd de caravan maar uit de schuur. Het. Is. LENTE! Vijf hele fijne campings in Nederland op een rij waar je het voorjaar hoort, ziet en ruikt. Wij verklaren het kampeerseizoen officieel voor geopend!

Pak je kampeerspullen. Het. Is. LENTE!

Hoog tijd om uit onze wintermodus te stappen want graag geziene gast lente is gearriveerd! Laat dat nou nét zijn wat ons Nederlanders heel goed af gaat. Waar elders op de wereld tref je anders mensen in korte broek en slippers op straat wanneer de 15 graden voor het eerst wordt aangetikt?! Heerlijk toch (en hilarisch) hoe wij collectief ‘onze’ lente omarmen. We leven zichtbaar op met z’n allen en verwonderen ons plots over langer wordende dagen en bomen die van kaal naar groen gaan. En dat ieder jaar opnieuw.

Trek je tent van zolder of rijd die sleurhut uit de schuur
Dit is de tijd dat de eerste tenten van zolders worden getrokken en caravans een poets- of opknapbeurt krijgen. De één trapt het kampeerseizoen steevast af met Pasen en voor de ander begint het vanaf de meivakantie, wanneer de kans op 20+ graden toeneemt.  Hoe dan ook, hét-zit-er-aan-te-komen! Het kampeerseizoen is met de komst van de lente ook officieel van start. De campings zijn er klaar voor. Heb jij al plannen?

5x fijne natuurcampings in Nederland
Die eerste lentedagen zijn zo lekker, het is echt een aanrader juist dan te gaan kamperen. Het lijkt wel of we extra oog hebben voor al dat moois dat bloeit, groeit en tjilpt na een lange winter. Laat mij je een aantal tips geven voor kleine campings in Nederland die al geopend zijn in de prille lente en die heerlijk zijn voor een weekendje kamperen (en wandelen of fietsen) in het voorjaar. Ook als het nog wat frisjes is.

Natuurcamping Het Bos Roept
Het Bos Roept ligt in het Robbenoordbos in Noord-Holland. Een andere wereld lijkt het wel, met vossen, konijnen, egels, uilen en andere bosbewoners die ‘s nachts tevoorschijn komen. Een heerlijke natuurcamping om de lente te beleven. Na een frisse nacht is de gezamenlijke kas met een lentezonnetje een fijne plek om te ontbijten. En leuk voor wie gaat varen dit voorjaar; leg ook zeker een nachtje hier aan bij de steiger!

Landgoed de Hoevens
Landgoed de Hoevens in het Brabantse Alphen is een eeuwenoud terrein met een heerlijk natuurkampeerterrein aan het bos. Er is een natuurlijke zwem- en visvijver, een uitgebreid speelbos en je mag er kampvuur stoken! Wanneer er een voorjaarsbuitje valt kun je schuilen onder de overdekte recreatieplek. Bang dat het nog koud is ‘s nachts? Logeer dan in één van de vijf ingerichte blokhutten.

Veld met hoog gras en daar tussen tenten

Natuurcamping De Joxhorst
De Joxhorst vind je in Overijssel, tussen IJssel en Sallandse Heuvelrug. Een duurzame, kindvriendelijke natuurcamping met zwemvijver, houtgestookte hot tub, een gezamenlijke buitenkeuken en een schuur met spelletjes en boeken waar je terecht kunt bij slecht weer. Je kunt hier verschillende tenten, een caravan en een trekkershut huren. Behalve een knapperend kampvuur is er weinig afleiding, hier kampeer je echt in de natuur.

Natuurkampeerterrein De Duiventoren
Natuurkampeerterrein De Duiventoren ligt op slechts 20 minuten van Nationaal Park de Biesbosch, de Efteling en de Beekse Bergen. Een heerlijk rustige camping om te combineren met een fantastisch familie uitje dus! Huiverig voor het weer? Huur dan een Pod of een wijnvatblokhut. De gemeenschappelijke ruimte is in een knusse en heerlijk te verwarmen Mongoolse yurt. 

De Lemeler Esch Natuurcamping
De Lemeler Esch aan het Vechtdal in Overijssel is een wat grotere natuurcamping. Hier maak je vanaf je kampeerplek de mooiste wandelingen want je loopt zo de Lemeler- en Archemerberg op. Echt prachtig in het voorjaar! De faciliteiten zijn op deze camping wat uitgebreider. Er is een boscafé, een zwembad, meerdere natuurspeelplaatsen en er zijn verschillende (warme) huuraccommodaties.

Wandelen op de Lemelerberg, met bloeiende heide

Als het goed is gaat je kampeerhart hier meteen sneller van kloppen. Wij kunnen niet wachten! En niet kiezen. Jij?