Getest: de nieuwe Sterrenkubus Space van Erfgoed Bossem

Slapen onder de sterren

Midden in het groen in het mooie Twente ligt Erfgoed Bossem: een eeuwenoud boerenerf waar je vandaag de dag een biologische veehouderij en kleinschalig vakantieadres vindt. Dennis, geboren op Erfgoed Bossem, en Annette laten je op deze prachtige locatie graag ervaren hoe heerlijk het boerderijleven is. Bij Erfgoed Bossem geniet je van de ruimte om je heen, eet je (h)eerlijk uit eigen keuken en kijk je, wanneer je in een Sterrenkubus overnacht, vanuit je bed naar de sterren.

Uniek overnachten onder de sterren

De Sterrenkubus is een unieke glamping accommodatie, ontworpen door Dennis & Annette en nergens anders te vinden dan op hun prachtige erf in Noordoost Twente. Het huisje, qua indeling te vergelijken met een tiny house, is voorzien van een glazen koepel in het dak. Op deze mooie plek in Twente wordt het ‘s nachts nog echt donker, waardoor je bij heldere hemel vanuit je bed zicht hebt op een prachtige sterrenhemel. Zo bijzonder! Om de beleving compleet te maken staat er in de Sterrenkubus een telescoop die je kunt gebruiken.

De nieuwe Sterrenkubus Space

10 jaar na de introductie van het unieke logeerconcept krijgt de Sterrenkubus er een grote broer bij: de Sterrenkubus Space. Ik had de eer om als een van de eersten te overnachten in deze nieuwe accommodatie en wat was het een geweldige ervaring! De nieuwe Sterrenkubus Space is net iets groter dan de ‘normale’ Sterrenkubus, heeft een grotere koepel in het dak én een prachtig (verlicht) sterrenplafond. Mocht je net als ik de pech hebben dat het te bewolkt is om de sterren aan de hemel te zien, dan maakt dit veel goed. Ook fijn: alle Sterrenkubussen beschikken over een douche, toilet, verwarming, kitchenette en veranda met buitenmeubilair. De slaapvide is uitgerust met een heerlijk (opgemaakt!) tweepersoonsbed en handdoeken en keukenlinnen liggen voor je klaar. De slaapbank in het zithoekje beneden biedt eventueel slaapplek aan één of twee kinderen, maar het liefst boek je dit fijne huisje voor een romantische overnachting met z’n tweeën.

Proef Twente

Dennis & Annette laten je graag kennismaken met al het moois (en lekkers!) wat Twente te bieden heeft. Van een rijkgevulde ontbijtmand die ‘s morgens voor de deur van de Sterrenkubus wordt neergezet tot een culinaire table d’hôte in het restaurant. Van een pastamaaltijd die bij aankomst voor je klaarstaat tot een knapzaklunch die je meeneemt tijdens een mooie wandeling. Allemaal zoveel mogelijk bereid en gevuld met producten uit de streek en van de eigen boerderij.

Een ontbijtmand met rood-witte zakdoek erin, broodjes en een fles pure appelsap

Ontdek de omgeving

En naast (h)eerlijk ontbijten, lunchen, dineren & logeren kun je bij Erfgoed Bossem ook van alles ondernemen. Een rondleiding over de boerderij, kalfjes kijken, koeien aaien, schommelen, trampoline springen, wandelen, fietsen… Wat ga jij doen? Ik koos ervoor om ‘s avonds na het eten het ‘Ommetje Bossem’ te wandelen en ontdekte de volgende dag de prachtige omgeving aan de hand van de wandelroute uit de informatiemap. Aanrader!

Overnachten in een safaritent

Blijf je liever dicht bij het echte kampeergevoel of wil je graag wat meer ruimte? Erfgoed Bossem heeft ook safaritenten. Ook deze zijn van alle gemakken voorzien, je hebt zelfs eigen sanitair in de tent. Lekker luxe!